Pula: Vatrogasce ometaju nepropisno parkirana vozila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednja intervencija vatrogasaca na Portarati kada su pozvani zbog požara na obližnjoj zgradi, a do koje su morali doći preko Giardina, ponovo je otvorila pitanje dostupnosti objekata u starom dijelu grada interventnim vozilima. Valja tako podsjetiti da i stanari Ulice Castropola upozoravaju da je tom ulicom nemoguće proći, a pogotovo kada zbog hitne intervencije moraju brzo stići vatrogasci, hitna ili policija. Također, nedavno je zbog kvara pilomata vatrogascima bio otežan pristup do mjesta požara na trafostanici kod Foruma.

Sličnih slučajeva posljednjih je godina bilo još pa je tako već poznata činjenica da se interventna vozila često ne mogu probiti do mjesta intervencije. Portarata, Kaštel, Forum pa čak i Flanatička ulica zasigurno im nisu "omiljene" lokacije na kojima moraju intervenirati. Nerijetko je problem i u preprekama koje je Grad postavio na ulazima u određene ulice, u obliku kamenih lopti ili vaza. No, kako saznajemo od pulskih vatrogasaca, oni s time, unatoč općem mišljenju, ipak nemaju problema.

Intervencije, odnosno dolazak na lokaciju, itekako im, kažu nam, otežavaju nepropisno parkirana vozila koja im onemogućuju prilaz lokaciji ili pak hidrantima.

- Gašenje požara stambenih objekata spada među najteže vatrogasne intervencije i u takvim slučajevima spašavanja ljudi i gašenje požara mora se brzo i dosljedno izvoditi, da bi se izbjegla stradavanja i druge katastrofalne posljedice. Naša je obveza u najbržem mogućem roku stići do mjesta intervencije bez obzira na eventualne prepreke na koje možemo putem naići, kaže zapovjednik JVP-a Klaudio Karlović. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter