Pula: Vatra potpuno uništila auto i kombi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U noci s ponedjeljka na utorak, tocnije pola sata iza ponoci na parkiralištu Županske ulice u pulskom naselju Gregovica izgorjeli su kombi renault trafic i automobil lada niva koji je bio parkiran do njega. Policija je utvrdila da je uzrok otvoreni plamen.

Oba vozila u vlasništvu su obrta za elektroinstalacije Magus, odnosno Silvana Brajkovica. Brajkovic stanuje u blizini uništenih vozila, no u utorak ga na njegovoj kucnoj adresi nismo pronašli, vec smo ga dobili telefonom.

- Ništa ne znam. Spavao sam kad se to dogodilo. Policija radi svoje. Ne znam ništa, bio je kratak Brajkovic. Na naš upit sumnja li na to da je požar podmetnut, Brajkovic nam je ponovno rekao da ne zna ništa.



Oba vozila u požaru su potpuno uništena, a bila su parkirana jedno do drugog. Zanimljivo je da su automobili koji su se nalazili do njih lijevo i desno u požaru neošteceni. Oko parkirališta se nalaze obiteljske kuce i djecje igralište, a najbliži susjed Mario Quaranta prvi je nazvao vatrogasce kad je vidio buktinju.

- Oko pola noci gledali smo televiziju. Više smo spavali nego gledali kad je nešto grunulo. Izašao sam van, a vatra se vec bila rasplamsala. Odmah sam nazvao vatrogasce koji su brzo stigli i poceli s gašenjem.

Tek nakon sat, sat i pol požar je bio potpuno ugašen. Ovdje nikad nije bilo slicnih situacija. Ovdje do parkirališta je i djecje igralište pa se tu mladi znaju okupljati do kasno u noc, ali nikad nije bilo incidenata, rekao nam je Quaranta.



U utorak se parkiralištem u Županskoj ulici širio nesnosan smrad rastopljene plastike i guma, a osim tragova požara po vozilima i tlu još je bilo pjene kojima su vatrogasci gasili vatru.

Je li posrijedi kazneno djelo, odnosno je li požar podmetnut, ili je pak njegov uzrok tehnicki kvar, bit ce poznato nakon ocevida policije i protupožarnog inspektora. Požar je prouzrocio štetu od oko deset tisuca eura.


Podijeli: Facebook Twiter