Pula: Valkane i ovog ljeta otrcane

Na mjestu starog ugostiteljskog objekta trebao bi niknuti novi
Na mjestu starog ugostiteljskog objekta trebao bi niknuti novi

Gradsko kupalište Valkane i ovu će sezonu kupanja dočekati neuređeno. Osim minimalnog ušminkavanja, poput košnje trave i uklanjanja suhih grana i kamenja po sunčalištu, Valkane će na kompletno uređenje, kakvo je najavljeno koncesijom u lipnju prošle godine, morati sačekati kraj ljeta.

Naime, početak gradnje nekoliko ugostiteljskih i poslovnih objekata, rekonstrukcija molova, sunčališta te potpuna preobrazba sadašnjih odbojkaških igrališta nisu mogući jer, kako nam je pojasnio koncesionar Enes Ibrahimović, postupak ishodovanja lokacijske dozvole je još u tijeku, a bez dozvole ruke su mu vezane.

- Nažalost, kupalište ni ove sezone neće biti uređeno onako kako je predviđeno. Lokacijska dozvola bi trebala biti izdana do kraja lipnja nakon čega tek slijedi potpisivanja ugovora o koncesiji, a to je zapravo preduvjet za početak gradnje, rekao nam je Ibrahimović, kojeg smo zatekli na samom kupalištu.

Budući da u lipnju već starta sezona kupanja, odlučio je da neće započinjati građevinske radove.

- To ne bi bilo u redu prema kupačima. Radovi će stoga početi krajem rujna. Plan je da do početka ljeta iduće godine bude gotovo barem 80 posto ukupnih radova, a onda slijedi pravo ušminkavanje, rekao nam je Ibrahimović. (piše N. SOFTIĆ; snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter