Fritaju od 1.500 jaja, 18 kilograma šparuga i tri kilograma mladog luka pripremili su u subotu na pulskoj tržnici Budimir Žižović i tim Rock Caffea za brojne Puljane i njihove goste koji su u osjetnom broju stigli u grad za uskrsne praznike. Dok je brojnim poznatim numerama okupljene zabavljala grupa In Vino Veritas, mnoštvo je s nestrpljenjem iščekivalo da se u velikoj padeli isfriga proljetna fritaja sa šparugama u glavnoj ulozi, a oko 11 sati konačno je i podijeljena ukusna marenda.
U sklopu programa Uskrsna tržnica, koji su u proteklih dva dana odvijala u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula, pod sponzorstvom Turističke zajednice Pule, i uz realizaciju agencija Avenue i Budimira Žižovića, održale su se i tradicionalne manifestacije "Mirisi i okusi Istre" te "HandMade by Markat". Bila je to još jedna prilika da proizvođači i izlagači u centru grada ponude autohtone gastronomske namirnice poput suhomesnatih proizvoda i meda, ali i predmete od maslinovog drva, keramike, pletenine, tradicionalne glazbene instrumente, suvenire, nakit, prigodne uskrsne ukrase? U subotu su štandove zauzeli i predstavnici slovenske i srpske nacionalne manjine, SKD Istra i SKDI Nikola Tesla, da bi na gradskoj špici predstavili svoje običaje kojima se slavi najveći kršćanski blagdan. Dotle su na zelenoj tržnici među traženijim artiklima bile rotkvice, škalonja i šparuge, sve kako bi se i bojama i okusom dodatno obogatila obilna nedjeljna trpeza.
Gradska tržnica neće raditi u nedjelju, ali hoće u ponedjeljak, od jutra do podna. (Z. STRAHINJA/Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)