Pula: Uskoro sanacija podlokane Havajske uvale

Počelo je betoniranje terase kod svjetionika
Počelo je betoniranje terase kod svjetionika

Ljeto, čini se, nikako da stigne. Doduše, ono klimatološko nastupilo je s prvim danom lipnja, no vremenske prognoze još ne predviđaju stabiliziranje. Taman malo ugrije i more i zrak, a onda obilne kiše, koje nekako padnu uvijek za vikend, ohlade i vodu i raspoloženje.

Cijela ta neodlučna vremenska situacija očito se odrazila i na pripreme za turističku sezonu. Iako su se velike turističke kuće i svi oni koji žive od turizma već spremili i dočekuju goste, kojih je svakim danom sve više, drugi radovi dobrano kasne. Barem se to odnosi na pojedine plaže na Verudeli u Puli, poput Havajske u uvali ispod hotela Park i one uz svjetionik.

Ondje, naime, kao što smo pisali prije mjesec dana, još nisu sanirane štete koje su prošle zime nastale zbog jakih nevera, udara vjetra i kiše te velikih valova. Kada se zna da ni zub vremena nije naklonjen ovim za Puljane i njihove goste omiljenim kupalištima, tada nastala oštećenja i nisu iznenađenje. Iznenađenje je što još nisu sanirana ona opasna i vidljiva.

- Problem je nastao što smo mi pomorsko dobro preuzeli od Arenaturista relativno kasno i upoznali se sa stanjem na terenu, a to su dvije kritične točke, na svjetioniku i u Havajskoj uvali. I dok ćemo prvu riješiti za koji dan, za sanaciju podlokanog dijela šetnice uz obalu bilo je nužno izraditi projekt sanacije, određene statičke izračune, projektnu dokumentaciju i troškovnike i to smo sada zgotovili. Međutim, s obzirom da je trošak nešto veći, oko 250 tisuća kuna, bilo je potrebno ići u javnu nabavu, koja je u tijeku.

Bit će okončana ovog tjedna, odabrat ćemo najpovoljnijeg izvođača radova, i ako ne bude žalbi, krenut ćemo s izvođenjem radova. I nama je u interesu to riješiti što prije, rekao nam je nadležni pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter