Pula: Uskoro pontonsko plivalište na Mornaru

Polaganje prvog pontona u more (A. KANCELAR)
Polaganje prvog pontona u more (A. KANCELAR)

Danas je na pulskom kupalištu Mornar počelo postavljenje pontonskog plivališta. Postavljanju prvog pontona prisustvovao je i gradonačelnik Boris Miletić, koji je rekao da su ovim rješenjem zasigurno ostvareni bolji uvjeti za treniranje članova tamošnjih klubova, ali i za građane. Plivalište, vrijedno pola milijuna kuna, bit će spremno za korištenje za 15-ak dana.

- Ovo je korak naprijed za plivačke sportove u Puli, rekao je Miletić i rekao da će pitanje plivačkih sportova dugoročno biti riješeno izgradnjom bazena.

Pontoni će biti povezani sidrenim sustavom i opremljeni okretišnim pločama za plivače, a cijelo plivalište imat će ukupno deset staza za plivanje i vaterpolo igralište. Visina pontona nad morem je oko pola metra, a ugrađeno je ukupno 87 tona kamenih blokova.

Do početka korištenja plivališta, najavili su iz Grada Pule, sanirat će se i reflektorska rasvjeta te izgraditi rampa za ulaz u more osoba s invaliditetom. Također, na Mornaru će se, za potrebe plivačkog i vaterpolo kluba, osigurati i dva kontejnera za svlačionice te postaviti dva WC-a za građane. (N. SOFTIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter