Pula: Uskoro počinju radovi u Radićevoj ulici

Radovi na raskrižju Radićeve i Kranjčevićeve ulice obavljat će se noću (D. MEMEDOVIĆ)
Radovi na raskrižju Radićeve i Kranjčevićeve ulice obavljat će se noću (D. MEMEDOVIĆ)

S obje strane raskrižja Radićeve i Kranjčevićeve ulice trenutno se izvodi by-pass vodovodne mreže za cijelo područje, jer već idućeg tjedna započinju opsežni i dugotrajni radovi duž cijele Radićeve ulice. Kreće izgradnja nove plinovodne mreže u projektu plinofikacije te rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže.

Radovi su bili planirani već za ovaj tjedan, ali je zbog subotnje beatifikacije Miroslava Bulešića i očekivanog velikog broja vjernika u Puli početak je prebačen za naredni tjedan. Prema najavama, radovi duž cijele Radićeve ulice, odnosno od križanja s Marijanijevom pa sve do Dobriline ulice, odvijat će se u fazama da bi se barem djelomično moglo prometovati.

Gradska uprava inzistira da križanje Radićeve i Kranjčevićeve ulice (semafori) bude stalno otvoreno za promet te će se radovi na tom križanju izvoditi vikendom danonoćno da bi ono bilo u funkciji. Takav zahtjev tražit će od izvođača radova da shvati ozbiljnost situacije jer su ionako u tijeku radovi na nekim vrlo važnim prometnicama koje vode prema središtu grada.

Stanovnicima Vidikovca i Verude, kojima je to jedini pravac prema gradu ostaje bulevar (Arsenalska) jer ukoliko se odluče obilaznicom u Mutilskoj ih čeka plinofikacija, a preko Marsovog polja gužva. Za nekoga tko treba na tržnicu definitivno opcija nije preko Šijane, stoga se očekuje još veća frekventnost vozila na bulevaru i slijevanje u ionako opterećenu Dobrilinu. (G. ROJNIĆ)

Rovinjska gotova krajem studenog

I u obližnjoj Rovinjskoj ulici u tijeku je izgradnja fekalne kanalizacije. Kako saznajemo, radovi na izgradnji komunalnih vodova napreduju prema planiranoj dinamici, a nakon toga slijedi rušenje i izgradnja novih garaža, dok je potporni zid već izgrađen. Ovaj dio Rovinjske ulice ponovno bi trebao povezivati Monte Zaro s ostatkom grada do kraja studenog.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter