Pula: Uređuju se pješačke staze i dječja igrališta

Dovršavaju se planirana uređenja po mjesnim odborima
Dovršavaju se planirana uređenja po mjesnim odborima

U sklopu programa održavanja komunalne infrastrukture za 2015. godinu, čiji su sastavni dio male komunalne akcije koje predlažu Vijeća mjesnih odbora, u tijeku je izvođenje radova na uređenju javnih površina, uglavnom pješačkih staza, zelenih površina i dječjih igrališta. Riječ je o dovršetku planiranih radova obuhvaćenih spomenutim programom, kažu iz Grada Pule.

Pod malim komunalnim akcijama podrazumijeva se, ističu, uređivanje i održavanje manjih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području pojedinog mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom. Financijska sredstva namijenjena financiranju ovih zahvata, kojima je na godišnjoj razini po pojedinom mjesnom odboru određen minimalni iznos od 70 tisuća kuna, te maksimalni iznos od 130 tisuća kuna, definirana su odlukom o načinu financiranja mjesnih odbora i plana malih komunalnih akcija mjesnih odbora na području grada Pule. Navedene radove izvodit će trgovačko društvo Cesta Pula i Pula Herculanea.

Grad Pula, kako ističu u svom priopćenju, kontinuirano tijekom godine provodi radnje kojima se povećava standard života Puljana, a od velikog je značaja dobra komunikacija i suradnja s mjesnim odborima. Na taj način maksimalno se djeluje na oplemenjivanje prostora po željama stanovnika pojedinih gradskih područja. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter