Pula: Uređen Lungomare otvoren za promet

Lungomare je dobio tri "ležeća policajca" od granitnih kockica
Lungomare je dobio tri "ležeća policajca" od granitnih kockica

Kao što je bilo i najavljeno, s početkom svibnja u promet je ponovno puštena djelomično obnovljena gradska prometnica duž šetališta Lungomare koja je bila zatvorena gotovo mjesec dana.

U tom je periodu uklonjeno sedam "ležećih policajaca", odnosno plohe koje su bile izuzetno visoke zbog čega su vozačima izazivale probleme prilikom prolaska, a nerijetko su i zapinjali prilikom silaska. Sada su zamijenjene trima novima koje su građene od granitnih kocki visine 10 centimetara.
 

- Radove su izvodili djelatnici Ceste i sve je odrađeno u roku, a u sklopu pojačanog održavanja prometnica, rekao nam je pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat koji pojašnjava da su ključni radovi na prometnici, dakle na zamjeni previsokih ploha novima, zgotovljeni prije 15-ak dana, a da su potom nastavljeni i drugi radovi na uređenju.

Naveo je tako da su u djelu prometnice postavljeni graničnici da bi spriječili vozače da se parkiraju, jer je između ostalog, s početkom lipnja planiran prolazak i autobusa pa da ne bi dolazilo do zastoja na tim kritičnim mjestima. Graničnici su postavljeni na dva mjesta, prije i nakon Gortanove uvale.

- Naime, trasa turističke autobusne linije pod nazivom  "City tour", koja će obogatiti turističku ponudu grada, trebala bi prolaziti i Lungomareom. To je bio, između ostalog, povod da uklonimo postojeće previsoke prepreke, kaže Prhat.

Nakon dovršetka najvećeg dijela posla i uklanjanja svih grana koje su nadvisivale prometnicu, u tijeku je, saznajemo, narudžba za stepenice koje će se postaviti na pet mjesta radi lakšeg ulaska i izlaska kupača u i iz mora. U Gortanovoj uvali je, nadalje, predviđena i već uređena površina za dječje igralište, a u idućih deset do petnaest dana, čim stignu igrala, ona bi mogla biti i postavljena. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter