Pula: Uprava i računovodstvo vrtića sele u Zvjezdice

Uprava i računovodstvo Dječjih vrtića Pula uskoro seli u Zvjezdice (Manuel ANGELINI)
Uprava i računovodstvo Dječjih vrtića Pula uskoro seli u Zvjezdice (Manuel ANGELINI)

Skorašnjim otvorenjem novog objekta Dječjeg vrtića Zvjezdice u pulskoj Šijani, osim smještaja djece u objekt izgrađen prema najvišim standardima, riješit će se i pitanje smještaja Uprave i računovodstva Dječjih vrtića Pula, uz dugoročne uštede za ovu gradsku ustanovu, izvijestili su iz odsjeka za informiranje Grada Pule. Istaknuto je da prostor u Laginjinoj 3, u kojoj je dosad bila Uprava vrtića, odlazi na javnu dražbu, a novac od prodaje usmjerit će se na otplatu kredita podignutog za rekonstrukciju Zvjezdica. Na ovaj će se način optimizirati poslovanje Dječjih vrtića Pula i pomoći otplata novog modernog objekta, ustvrdili su.   

- Uprava i računovodstvo odsad će biti dostupniji roditeljima, rekla je ravnateljica DV-a Pula Mariza Kovačević. Naglasila je da bi konačni trošak rekonstrukcije i opreme šijanskog vrtića mogao biti manji od ukupno planiranih 8,7 milijuna kuna, unatoč dodatnom radovima uređenja prostorija za Upravu i računovodstvo. No, o tome će se očitovati po završetku svih radova, rekla je Kovačević te dodala da uređenje prostorija za Upravu u Zvjezdicama neće utjecati na rokove završetka radova. Dodatna pomoć u otplati kredita bit će i novac od najavljene prodaje prostora u Tršćanskoj 1 u koji su sada privremeno smještena djeca iz Zvjezdica, piše u priopćenju.

- Zgrada novog vrtića u Šijani rekonstruirana je prema najvišim standardima, a uz potpuno opremanje, cijena po četvornom metru iznosi 2.000 eura, što je, u usporedbi s oko 1.600 eura, koliko u prosjeku košta kvadrat običnog stana u novogradnji, više nego povoljno za objekt ovakvog tipa i namjene, ustvrdila je Kovačević.

Pravo vlasništva nad prostorima u Laginjinoj i Tršćanskoj Grad Pula je još u lipnju prošle godine prenio na Upravu Dječjih vrtića Pula, a Uprava je, s ciljem optimiziranja poslovanja i potpomaganja u otplati kredita, uoči preseljenja spomenute prostore odlučila staviti na dražbu. Sljedeći krug natječaja za prodaju poslovnog prostora u Laginjinoj 3 planiran je za 15. prosinca, a početna cijena prostora za koji će se licitirati iznosi 110.297 eura. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter