Pula: Upisi u vrtiće počinju sutra i traju do lipnja

Bodovi se ostvaruju po istim kriterijima kao i lani (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Bodovi se ostvaruju po istim kriterijima kao i lani (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Upisi u pulske gradske i privatne vrtiće za pedagošku godinu 2014./2015. održat će se od 15. svibnja do 6. lipnja. Konkretan broj slobodnih mjesta po skupinama za gradske i privatne vrtiće još nije detaljno utvrđen s obzirom da još uvijek nisu evidentirani svi prelasci i odlasci u školu, no kako doznajemo od nadležne pročelnice Elvire Krizmanić Marjanović, i ove se godine planira zadržati obuhvat upisane djece u vrtiće na razini prošle pedagoške godine.

Djeca se mogu upisati u jednu od tri predškolske ustanove: Dječji vrtići Pula (takozvani gradski vrtići), u DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (talijanski vrtić) te u dječje vrtiće drugih osnivača (privatni vrtići). Cijena je na razini prošlogodišnje, odnosno 650 kuna za 10-satni program. To je subvencionirana cijena za roditelje koji ostvare minimalnih deset bodova.

Zahtjev za upis može se predati svakog radnog dana od 8 do 12 sati, a obrasci se mogu preuzeti u vrtićima u Ulici Rižanske skupštine 4, u Parku Monte Zaro 1, u Banovčevoj ulici 29, u Glavinićevom usponu 4/a te u Dječjem vrtiću Snoopy (Kovačićeva 5) gdje se može i predati dokumentacija. Za upis je potreban popunjeni i potpisani zahtjev (koji se može preuzeti i na službenim stranicama Grada Pule www.pula.hr, službenim stranicama PU-a Dječji vrtići Pula www.dvpula.hr) zatim preslik izvatka iz matice rođenih za dijete te potvrde, uvjerenja i rješenja o ostvarivanju bodova prema utvrđenim kriterijima.

Upozorimo i na činjenicu da potvrda o zaposlenju (elektronički zapis o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji HZMO) ne smije biti starija od 30 dana. (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter