Pula: Upisi u vrtice po starim kriterijima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i svake godine, krajem svibnja pocet ce upisi u djecje vrtice i jaslice. Priprema dokumentacije je gotovo pola posla, stoga nadležne službe Grada Pule pozivaju roditelje da vec sada polako pocnu prikupljati potrebne papire, ne bi li upis prošao što bezbolnije i uz što manje stresa.

Ovogodišnji upisi ne donose ništa novo u odnosu na prošlu godinu. Procedura je ostala ista. Elena Puh Belci iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti istaknula je da upisi u pulske vrtice, odnosno raspisivanje javnog natjecaja, pocinju krajem svibnja, a preuzimanje obrazaca zahtjeva za upis i predaja dokumentacije moci ce se obaviti na cetiri lokacije: u PU Djecji vrtici Pula, Rižanske skupštine 4, u Parku Monte Zaro 1, u Banovcevoj 29, te u Rin Tin Tinu Pula-Pola, u Glavinicevom usponu 4/a.

Ako broj prijava za upis u djecji vrtic bude veci od broja raspoloživih mjesta, podsjetili su iz nadležnog odjela, prednost pri upisu ostvarivat ce se na temelju kriterija i pripadajucih bodova iz Pravilnika o upisu djece u djecje vrtice, koji se može pronaci na oglasnim plocama vrtica te službenim web-stranicama Grada Pule i vrtica. Prijedlog liste prvenstva upisa djece bit ce objavljen na oglasnim plocama djecjih vrtica i službenim stranicama Grada. Oni roditelji koji ne budu zadovoljni bodovima moci ce podnijeti prigovor u roku od pet dana od objave. Nakon isteka roka za prigovore i donošenje odluka po prigovorima, utvrdit ce se konacna lista reda prvenstva upisa u djecje vrtice.

Roditelji koji djecu u vrtic upisuju prvi put informacije mogu dobiti na upisnim mjestima ili web-stranicama Grada, odnosno JU-a Djecji vrtici: popis i adrese svih vrtica te ima li izabrani vrtic jaslicku skupinu ili ne.

Podsjetimo još da i ove godine roditelji sami biraju vrtic u koji žele upisati dijete, i to po jedinstvenoj cijeni za gradsku i privatnu ustanovu. Subvencionirana cijena vrtica je, podsjetimo, 650 kuna za cjelodnevni boravak, upola manje je za šestosatni program dok je trosatni program 162 kune. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter