Pula: Umrla žena stradala u sanitetskom vozilu

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Puljanka Dubravka Šegota (58) koja je u četvrtak teško ozlijeđena u prometnoj nesreći dok se nalazila u sanitetskom vozilu koje ju je prevozilo na dijalizu preminula je u petak oko 15 sati te je Općinsko državno odvjetništvo u Puli naložilo obdukciju kako bi se razjasnilo je li smrt nastupila kao posljedica nesreće ili bolesti

Nesreća u kojoj je Šegota zadobila teže, ali tada ne i po život opasne ozljede, dogodila se u četvrtak u 15.45 sati kada je 77-godišnjak iz Pule koji je kolnikom Dobriline ulice upravljao vozilom renault dolaskom na raskrižje s Mletačkom, Marulićevom i Mutilskom ulicom prije pješačkog prijelaza počeo s prestrojavanjem iz lijeve u desnu prometnu traku.

Tu je desnim bočnim dijelom udario u lijevi retrovizor sanitetskog vozila Ford, kojim je desnom trakom Dobriline ulice upravljao 38-godišnjak. Kako bi izbjegao sudar vozač sanitetskog vozila naglo je skrenuo udesno te desnim kotačem udario u uzdignuti nogostup.

Pritom je pacijentica u Sanitetskom vozilu teško ozlijeđena te je hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici gdje je dan kasnije preminula. Policija je neposredno nakon nesreće izvijestila da će zbog izazivanja prometne nesreće podnijeti kaznenu prijavu protiv 77-godišnjeg vozača renaulta, no sadržaj kaznene prijave nakon smrti Puljanke mogao bi biti bitno izmijenjen ukoliko obdukcija pokaže da je preminula uslijed ozljeda zadobivenih u sudaru. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter