Pula: Ulovljeni provalnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je u utorak u jutarnjim satima u pritvorsku jedinicu privela 28-godišnjaka zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela, od čega dvije teške krađe i napada na službenu osobu, a protiv njegove kompanjonke 29-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznene prijave zbog teške krađe, u redovnom postupku.

Pulska policija je prema dojavi da nepoznate osobe kradu u turističkom naselju, na pulskoj Verudi u ponedjeljak oko 7.30 sati zatekla mušku i žensku osobu koji odgovaraju opisu. Prilikom policijskog postupanja, 28-godišnjak je vrijeđao i prijetio policijskim službenicima te je i fizički napao jednog policijskog službenika, radi čega su nad njim primijenjena sredstva prisile. U događaju su lakše ozlijeđeni policijski službenik i osumnjičeni.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su 28-godišnjak i 29-godišnjakinja, u noći s nedjelje na ponedjeljak iz jedne sobe u turističkom naselju, otuđili tablet i time oštetili 47-godišnjeg njemačkog državljanina za više stotina kuna, a da je 28-godišnjak sam, iz jednog bungalova, otuđio dva mobitela i time oštetio 42-godišnjeg hrvatskog državljanina za nekoliko tisuća kuna. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter