Pula ulaže 5,3 milijuna kuna u osnovne škole

Ilustracija iz arhive (S. D.)
Ilustracija iz arhive (S. D.)

Grad Pula će ove godine uložiti 5,3 milijuna kuna u sklopu financiranja rada osnovnih škola iz decentraliziranih sredstava, a u sklopu programa javnih potreba društvenih djelatnosti. U 2014. godini planirani su, tako, kapitalni projekti koji uključuju sanaciju krova na sportskoj dvorani i starom dijelu OŠ Veruda, potom zamjenu parketa u sportskoj dvorani, sanaciju ulaza u školu, sanitarija i oborinske odvodnje u OŠ Kaštanjer te izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportske dvorane OŠ Tone Peruška.

Kako doznajemo od resornog gradskog pročelnika Erika Lukšića, iz sredstava za investicijsko održavanje i opremanje sanirat će se parket i postaviti pregrada u sportskoj dvorani OŠ Stoja. Nadalje, u planu je opremanje specijaliziranih kabineta te sanacija fasade u OŠ Giusseppina Martinuzzi, proširenje školske knjižnice u OŠ Stoja, kao i opremanje školske kuhinje OŠ Tone Peruška.

Također, u ovoj godini nastavit će se sufinancirati program produženih boravaka u osnovnim školama. Nastavit će se financirati i besplatni prijevoz učenika osnovnih škola koji imaju prebivalište na području grada.

U okviru programa "Grad Pula - prijatelj djece" planirana su sredstva za kotizaciju akcije "Gradovi - prijatelji djece" Saveza DND-a, aktivnosti Dječjeg gradskog vijeća Pule te za programe planirane za vrijeme trajanja školskih ljetnih praznika primjerene učenicima osnovne škole na području grada. (S . ROJNIĆ SINKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter