Pula: Ukrali auto pa na Saccorgiani s njime završili u moru


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad dvojicom mladih Puljana zbog sumnje da su danas prije 7 sati u Dalmatinovoj ulici ukrali Renault 5, a potom ga gurnuli u more na Saccorgiani, pulska policija ćw kaznenu prijavu za krađu podnijeti samo protiv jednog 21-godišnjaka. Istraživanje je pokazalo da prvotna informacija o namjernom potapanju renaulta nije posve točna. Suzana Sokač iz PU istarske kazala je da je Renault završio u moru jer je 21-godišnjak po molu vozio u rikverc, te su on i mladić koji je bio suvozač zajedno s autom pali u more, ali su na vrijeme isplivali.

Vlasnik renaulta 5 pulskih tablica je 61-godišnjak, ugostitelj iz Banjola, koji je automobil parkirao u Dalmatinovoj ulici u središtu Pule i otišao do tržnice. Tih pet minuta odsustva bilo je sasvim dovoljno da 21-godišnjak s prijateljem ukrade otključani auto u kojemu su ostali i ključevi. Mladići su se potom odvezli do plaže i mola na Saccorgiani s kojeg su, s visine od oko četiri -pet metara, s renaultom upali u more. 

Policiji je oko 8.15 sati netko od kupača na Saccorgiani javio da dvije osobe niz mol guraju automobil prema moru. Na plaži su policajci zatekli dvije muške osobe dok je renault 5 već bio "porinut", na dubinu od oko dva metra. Sumnjivcima su ubrzo na ruke stavljene lisice te su odvedeni u postaju. Policijskom trakom ograničen je pristup molu na Saccorgiani, a ubrzo su se ondje pojavili i policijski ronioci, kamion s dizalicom te vozilo HAK-a. Kupačice su nam ispričale da je navodno u trenutku kada je automobil pao preko desnog ruba mola u moru bila jedna žena, ali je srećom bila dovoljno udaljena od mjesta gdje je palo vozilo iz kojeg je kasnije iscurilo nešto goriva, pa se plažom neko vrijeme širio miris benzina.

Na Saccorgiani se osim policije oko 10 sati pojavio i renaulta starog 22 godine. Taj ugostitelj iz Banjola ispričao nam je da mu je vozilo nestalo dok je on pet metara dalje, na tržnici kupovao namirnice. Ostavljanje ključa u otvorenom automobilu očito nije bila sretna okolnost za vlasnika, ali jest za lopove koji su bez imalo truda ukrali auto i odvezli se na Saccorgianu.

- Iako star, s pola milijuna prijeđenih kilometara, meni je taj auto više vrijedio nego onaj novi i znatno skuplji koji je parkiran doma, kazao je 61-godišnjak dok je gledao kako dizalica izvlači njegov uništeni renault 5.

Da bi ga mogli izvući na kopno, do potopljenog renaulta kojem su iz mora virila samo vrata prtljažnika zaronila su dva MUP-ova ronioca te pričvrstila jedan kraj užadi za automobil koji je nakon petnaestak minuta, cijedeći se, izvučen na suho i stavljen na vozilo vučne službe. (Marica KOŠTA/Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter