Pula: Ukraden razglas iz Gospodarske komore

Ured Hrvatske gospodarske komore u Puli (D. ŠTIFANIĆ)
Ured Hrvatske gospodarske komore u Puli (D. ŠTIFANIĆ)

Nestali su razglas i nekoliko mikrofona. Šteta nije jako velika, ali ipak, moramo uložiti u kupnju nove opreme, kratko nam je jutros kazala Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Županijske komore HGK u Puli, u čiju je salu za sastanke nepoznati lopov ušao na, zasad, nepoznat način.

- Dojava o provali stigla je u 8.45 sati a zasad nema nikakvih dodatnih informacija, kazala je Nataša Rogić Jukopila iz Policijske uprave istarske.

Kako nema tragova provale na ulaznim vratima u zgradu na adresi Carrarina 5 u kojoj su smješteni Porezna uprava i HGK, kao ni na ulaznim vratima kafića u prizemlju kroz koji se prolazi do sale za sastanke, tako se može nagađati da je lopov ušao kroz jedan od dvaju prozora koji gledaju na zatvoreno dvorište zgrade.

Dvojica policajaca koja su osiguravala mjesto događaja čekala su svoje kolege da dođu napraviti očevid pa nam nisu dozvolili da fotografiramo dvoranu u kojoj se često odvijaju predavanja za istarske gospodarstvenike. No ipak smo zavirili u salu u kojoj, kako se čini, ništa nije razbijeno, pa ni staklo na prozorima. Lopov je ili vješt u obijanju ili je jednostavno imao sreću da naiđe na otvoreni prozor. Dvorište pokraj zgrade Komore je zatvoreno visokom ogradom no, u njega je ipak moguće ući prolaskom kroz Dvojna vrata i preskakanjem zidića što ga odvaja od puteljka koji vodi do tunela Zero Strasse i Arheološki muzej. Više informacija očekujemo po dovršetku policijskog očevida. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter