Pula: Ukopi na komunalnom polju 20 posto skuplji

Najamnina za komunalno polje koja se plaća za desetogodišnje razdoblje povećanja je za 20 posto (M. ANGELINI)
Najamnina za komunalno polje koja se plaća za desetogodišnje razdoblje povećanja je za 20 posto (M. ANGELINI)

Gradonačelnik Boris Miletić dao je prethodnu suglasnost trgovačkom društvu Monte Giro za pogrebne usluge koji stupa na snagu s danom 30. rujna. Cjenikom je utvrđena visina naknade za usluge društva koje do sada nisu bile pružane, promijenjeni su nazivi pojedinih usluga, ali bez promjene cijena, te je dana suglasnost za povišenje cijene usluge desetogodišnje najamnine za komunalno polje u visini od 20 posto.

Kako je pojasnio gradonačelnik tijekom obrazlaganja akata, među kojima i ovog, osnovni razlog za izmjenu postojećeg cjenika je pojašnjenje naziva dosadašnjih usluga te uvođenje novih usluga da bi se poboljšala kvaliteta cjelokupne pogrebne usluge društva Monte Giro na zadovoljstvo građana.

U obrazloženju odluke koju je predložilo samo društvo Monte Giro, kaže se da se dovršetkom investicije proširenja, odnosno rekonstrukcije novog groblja u Puli i početkom njegovog korištenja u 2013. godini, nakon određenog perioda ukazala potreba za izradom temelja na zemljanim površinama, a radi postavljanja obiteljskih spomen-ploča.

"Radi bolje kvalitete i boljeg vezivanja cjeline, odlučeno je da se izrada temelja obavlja u kontinuitetu da bi se osigurala statika između staza i grobnih površina. Izrađena je kalkulacija prema najpovoljnijim ponudama za nabavu materijala, te radom vlastite radne snage uz minimalnu ispomoć trećih. Slijedom toga predloženo je uvođenje cijene za izradu temelja za jedno zemljano grobno mjesto u cjenik", piše u obrazloženju.

- Najamnina za komunalno polje koja se plaća za desetogodišnje razdoblje povećanja je za 20 posto još 1. siječnja 2008. godine, ali je ta usluga ostala nepromijenjena. Stoga je prijedlog da se ta usluga poveća za isti postotak s obzirom da se radi o istoj usluzi na vrijeme od 10 godina, ali s drugačijim opisom usluge. Umjesto 228 kuna sada će koštati 274 kune, istaknuto je u obrazloženju ove odluke gradonačelnika. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter