Pula: Uhićene maloljetne kradljivice

Ilustracija
Ilustracija

Lopovlucima dviju maloljetnih maloljetnih hrvatskih državljanki, a neslužbeno saznajemo da se radi o Romkinjama iz Slavonskog Broda, policija je stala na kraj. Djevojke su uhićene u utorak i odvedene u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policija ih sumnjiči da su tijekom lipnja provalama u stanove iz kojih su krale nakit i novac vlasnike oštetile za više desetaka tisuća kuna te počinile šest kaznenih djela teških krađa, od čega dvije u pokušaju.

Svoj su pohod počele 6. lipnja neuspjelom provalom u stan u Splitskoj ulici u Puli, a završile 18. lipnja kada su iz stana u Valturskoj ulici otuđile satove te 40-godišnjeg vlasnika oštetile za više desetaka tisuća kuna.

Nakon neuspješnog prvog pohoda u akciju su krenule dan kasnije te su u noći sa 7. na 8. lipnja uspjele nasilno otvoriti vrata stana u Ravenskoj ulici iz kojeg su ukrale nakit i novac te 42-godišnjeg vlasnika oštetile za nekoliko desetaka tisuća kuna. Dvije uspješne provale počinile su i 10. lipnja kada su provalile u stan u Barbalićevoj i Japodskoj ulici.

Iz stana u Barbalićevoj, u vlasništvu 39-godišnje žene, otišle su s plijenom (nakitom i novcem) vrijednim nekoliko desetaka tisuća kuna, a iz stana u Japodskoj ulici, u vlasništvu 57-godišnjeg muškarca, također su odnijele nakit i novac vrijedan više tisuća kuna.

Istog su dana pokušale provaliti u još jedan stan u Japodskoj ulici. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter