Pula: Uhicen i treci clan bande iz vrtica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija uhitila i treceg provalnika takozvane bande iz vrtica, 27-godišnjaka iz Pule. Podsjetimo, proteklog je tjedna policija objavila vijest da je uhitila 35-godišnjeg Puljanina i 30-godišnju Puljanku, i to zbog 21 kaznenog djela imovinskog karaktera. Muškarac i žena su uglavnom provaljivali u automobile, i to one koje su majke parkirale ispred vrtica i škola kad su odlazile po svoju djecu.

Osim toga muškarac i žena provaljivali su i u kamp prikolice i vikend kuce pa su tako na podrucju Premanture nasilno ušli u cetiri kamp prikolice i dvije vikend kuce, odakle su otudili plinske boce, plinski pištolj, vrece za spavanje, televizor, antenu i razne druge predmete, oštetivši vlasnike za oko 17 tisuca kuna.

Treci clan grupe kradljivaca, 27-godišnjak, uhicen je upravo zbog potonjih krada. Naime, policija je utvrdila daje od 14. ožujka do 22. listopada pocinio sedam kaznenih djela i to tri teške krade provaljivanjem, dvije teške krade i dvije krade na podrucju Pule i Premanture.

Od sedam kaznenih djela, pet ih je pocinio zajedno s 25-godišnjakom i 30-godišnjakinjom. Mladic je u tri navrata provalio u kamp kucice u Premanturi i otudio plinske boce, klima uredaj, ventilator i razni alat oštetivši dvojicu slovenskih državljana u dobi od 44 i 37 godina te 60-godišnjeg njemackog državljanina za oko 7.500 kuna.

Dvije teške krade, mladic je pocinio u Premanturi kada je iz šatora ukrao jednu plinsku bocu oštetivši 26-godišnjeg slovenskog državljanina za oko 200 kuna, te u ulici Bendiktinske Opatije u Puli kada je provalio u automobil Fiat Punto i iz njega ukrao auto radio, oštetivši 56-godišnjeg vlasnika za oko 1.300 kuna.

Dvije krade, mladic je pocinio u Industrijskoj ulici u Puli kada je iz trgovackog centra ukrao dva nasadna kljuca (gedore op. a.) oštetivši tvrtku iz Pule za oko 2.000 kuna. U Premanturi je iz kamp prikolice pak otudio ventilator i radio oštetivši 63-godišnju slovensku državljanku za oko 1.100 kuna.

Nakon kriminalistickog istraživanja 27-godišnjak je u utorak u vecernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a kriminalisticko istraživanje se nastavlja. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter