Pula: Uhićen Dorić zbog sumnje na pokušaj ubojstva

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Puljaninu Danijelu Doriću (36), osumnjičenom za pokušaj ubojstva 34-godišnjeg Puljanina proteklog četvrtka u Šijani, sudac istrage je na zahtjev zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u subotu, 23. studenog, odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

Od glasnogovornice Županijskog suda u Puli Edvine Draguzet Suevich doznajemo da je sudac istrage odredio da Dorić može tijekom istrage biti na slobodi ukoliko položi jamstvo u iznosu od 100.000 kuna, no taj iznos još nije uplaćen.

Istarska policija je nakon okršaja koji se 21. studenog odigrao na Zlatićevom trgu i u neposrednoj blizini Koparske ulice gdje Dorić živi, provela kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je Dorić oko 20 sati na Zlatićevom trgu nakon fizičkog sukoba nožem teško ozlijedio 34-Puljanina koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici.

Dorića je policija uhitila iste večeri, a kriminalističko istraživanje dovršila je 22. studenog navečer kada je predan pritvorskom nadzorniku da bi sutradan kao osumnjičenik za pokušaj ubojstva dvije godine mlađeg Puljanina završio u istražnom centru Županijskog suda u Puli.

Od glasnogovornika pulske Opće bolnice Gorana Paića doznali smo da je 34-godišnjak u okršaju s Dorićem zadobio ubodnu ranu nožem na lijevoj strani vrata te je operiran i izvan je životne opasnosti. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter