Pula: Udario pješaka koji je ležao na kolniku

Nesreća se dogodila u Tršćanskoj ulici (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Nesreća se dogodila u Tršćanskoj ulici (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

U prometnoj nesreći, koja se dogodila u subotu oko 6.30 sati u Tršćanskoj ulici u Puli, teško je ozlijeđen 41-godišnjak iz Pule.

Nesreća se dogodila kada je 73-godišnji Puljanin upravljao osobnim automobilom renault clio, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Tršćanske ulice. Dolaskom do pješačkog prijelaza muškarac se nije zaustavio te je prednjim dijelom automobila udario u 41-godišnjaka, koji je, prema prikupljenim obavijestima, ležao na kolniku u zoni pješačkog prijelaza. Nakon što je udario u pješaka, 73-godišnjak se udaljio s mjesta nesreće, ne pruživši pomoć ozlijeđenom muškarcu.

Ozlijeđeni 41-godišnjak prevezen je u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1.69 g/kg. Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a na mjesto nesreće vratio se tijekom obavljanja očevida. Zbog kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, protiv 73-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter