Pula: UCP-u donirana dizalica za spuštanje u more

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Na kupalištu Mornar obavljena je primopredaja dizalice za spuštanje osoba s invaliditetom u more koju je Udruzi za cerebralnu paralizu Istarske županije donirao pulski InnerWheel u suradnji s Rotary Clubom.

Za kupnju dizalice, vrijedne četiri tisuće eura, tijekom posljednjih mjeseci je bila organizirana humanitarna akcija kojom su se prikupljala sredstva, a vrhunac akcije bio je humanitarni koncert u Domu hrvatskih branitelja, održan 29. svibnja. Od prodaje ulaznica za koncert koji je održan u suradnji s Glazbenom školom I. M. Ronjgova, prikupljeno je 14.941 kuna, a od ostalih donacija prikupljeno je 31.150 kuna.

- Danas je veliki dan za našu udrugu. Ostvario nam se san kojeg sanjamo posljednjih sedam godina, otkako smo počeli s projektom plivanja za osobe s cerebralnom paralizom. Dizalica će nam biti od ogromne pomoći našim korisnicima, trenerima i roditeljima, rekla je tijekom primopredaje predsjednica udruge Lorena Lazarić Stefanović.

Predsjednica InnerWheela Irene Rigo istaknula je da je sretna što će dizalica olakšati aktivnosti udruge i njezinih članova te se zahvalila svima koji su pomogli u realizaciji i donacijama za kupnju dizalice. Da će i dalje pomagati u skladu sa svojim mogućnostima naglasio je i predsjednik Rotary Cluba Pula Zlatko Dropulić. (N. SOFTIĆ)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter