Pula: Učilište nudi tečaj za - čokolatijera

Polaznici tečaja učit će (i) spravljati praline (arhiva)
Polaznici tečaja učit će (i) spravljati praline (arhiva)

Volite li čokoladu pulsko Pučko otvoreno učilište ima pravi program za vas. U tijeku su naime upisi na tečaj za čokolatijera, odnosno priprematelja slastica od čokolade. Početni će tečaj trajati 70 sati, od čega pola otpada na individualiziranu praksu.

Iako Aleksej Mišan, ravnatelj Učilišta, veli da će se zasad program voditi kao tečaj za zainteresirane i nadogradnju za slastičare i kuhare u budućnosti, ako bude dovoljno zainteresiranih verificirat će ga resorno ministarstvo, odnosno upisivat će se u radnu knjižicu.

- Riječ je o potpunoj novosti na našem tržištu, zanimljivom programu koji svi koji su završili osposobljavanje za slastičara ili već rade kao slastičari mogu upisati kao nadogradnju u skraćenom obliku, dok svi ljubitelji čokolade mogu doći kroz program naučiti sve o ovoj plemenitoj slastici, od toga gdje se uzgajaju najbolja zrna kakaa pa sve do izrade sirove čokolade i njena personaliziranja, pojašnjava Mišan. Program će voditi Puljanin Vili Radonić, vrsni čokolatijer.

- U praktičnom dijelu nastave polaznici će učiti o tome kako izraditi sirovu čokoladu, napraviti savršenu glazuru, sve tehnike ukrašavanja čokoladom, naučiti izrađivati figure od čokolade i čokoladne slastice, a oni napredni moći će se okušati i u izradi skulptura od čokolade veli Radonić. (piše B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter