Pula: Ucenike cipelarili, rezali staklom i prijetili da ce ih ubiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojicu 12-godišnjaka, ucenika pulske Osnovne škole Monte Zaro, brutalno je napala i ozlijedila skupina mladica kod bivše vojarne Karlo Rojc u Puli u ponedjeljak oko 15 sati.

Zasad još nepoznati nasilnici, u dobi od otprilike 14 do 16 godina, presreli su dvojicu djecaka na putu iz škole i od njih zatražili da im predaju novac. Buduci da kod sebe nisu imali niti kune, grupa nepoznatih mladica najprije je 12-godišnjake iscipelarila, a potom ih je po nogama zarezala staklom razbijenih pivskih boca. Na koncu su im porucili da ce ih ubiti ukoliko ih sljedeci put zateknu bez kune.

Ozlijedeni djecaci požalili su se roditeljima, koji su ih krvave odvezli na pregled u pulsku Opcu bolnicu. Iako su im utvrdene samo lakše ozljede, na njihovu ce psihu ovaj brutalni napad sigurno ostaviti traga.

"Strašno je što se dogada u gradu, ne mogu vjerovati da su napadnuti usred bijela dana na ulici. Osim prijave, što mogu napraviti a da postupkom ne ugrozim sebe i obitelj? Jasno mi je da se djeca navlace pa cak i potuku, ali iznudivati novac, rezati staklom i prijetiti ubojstvom, ubiti ako drugom prilikom ne budu imali novac, mislim da je previše", rekao nam je otac jednog od ozlijedenih 12-godišnjaka.

Djecaci su napadnuti u blizini parkirališta koje gotovo nikad nije prazno. Moguce je stoga da je napadu svjedocio netko od korisnika prostora u zgradi Rojca, te bi mogao pomoci policiji da ude u trag ovim mladim delinkventima koji se slobodno šecu oko Rojca. (M. SARDELIN i S. PERŠIC; snimio M. SARDELIN)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter