Pula: Učenici s članovima DDI-ja

Učenici su isprobali voziti invalidska kolica (A. KANCELAR)
Učenici su isprobali voziti invalidska kolica (A. KANCELAR)

Društvo distrofičara Istre bogatim programom i nizom aktivnosti obilježilo je 21. svibnja - Nacionalni dan oboljelih od mišićne distrofije - neuromuskularnih bolesti. Društvo je u svojim prostorijama ugostilo učenike trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Centar, te potom posjetilo učenike OŠ Veli Vrh.   

U sklopu posjeta učenicima je prikazana videoprojekcija ilustrirane knjižice "Kako je tužni plavi autobus promijenio ime i postao sretan", potom animirani film "Autobus duginih boja" te videoprojekcija o radu i aktivnostima Društva. Također, podijeljen im je promidžbeni materijal o obilježavanju 21. svibnja. Djeca su upoznala članove Društva koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica, saslušala njihova iskustva, želje i potrebe te im postavljala željena pitanja. Potom su, bez imalo premišljanja, u dvorištu škole Veli Vrh iskušala vožnju u invalidskim kolicima, hodanje na štakama i u hodalici, a mogla su i razgledati osobno vozilo s ugrađenim ručnim komandama prilagođeno upravljanju osobama s invaliditetom te poseban kombi.

Smisao akcije je, napomenuo je DDI-ja Davor Komar, podizanje svijesti o potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom te osoba oboljelih od mišićne distrofije – neuromuskularnih bolesti. (N. SOFTIĆ; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter