Pula u znaku Zvjezdanih ratova


U tijeku su posljednje pripreme za najveći događaj u organizaciji pulske udruge Zaigrana Koza, koja u suradnji sa Zajednicom Talijana u Circolu u subotu organizira Star Wars Day, najveće okupljanje fanova SF sage u Hrvatskoj. Upravo zbog velike popularnosti Zvjezdanih ratova očekuje se izniman interes posjetitelja, i to ne samo iz Pule i Istre, već cijele Hrvatske i susjedne Slovenije jer društvene mreže doslovno "gore".

Bogat program koji su organizatori pripremili, u suradnji s tršćanskom udruga I Cavalieri dell’Esagono, zagrebačkom udrugom Mos Croatia Spaceport, slovenskom udrugom Animov iz Izole, te sponzorima Istratech, CartaMagica i Lego store Hrvatska, zasigurno će oduševiti posjetitelje koji će moći cijeli dan uživati u dijelovima Star Wars sage. Od društvenih i video igara, preko RPG-a, Lego izložbe i radionice robotike, do kostimiranog programa i nagradnog kviza znanja. Posebnost će svakako biti kostimirani članovi udruge Mos Croatia Spaceport koji u Puli dovode Darth Vadera, Stormtroopere i Jedija. Oni će, pak, petnaestak minuta nakon otvaranja Star Wars Daya u 10 sati u Circolu, krenuti put Giardina do Portarate kako bi Puljanima prenijeli osjećaj Star Warsa.

- Sve je spremno za subotnju manifestaciju na kojoj, prema najavama s društvenih mreža, očekuje velik broj posjetitelja. Pripremili smo za svakog ponešto, a fanovi Star Wars sage sigurno će biti zadovoljni. Svima želimo omogućiti dobru zabavu kroz raznovrstan program, druženje u dobroj atmosferi i odigravanje pokoje igrice, gledanje radionica Lego robotike i izložbe i mnogo čega drugog, kažu nam iz Zaigrane Koze.

Još uvijek, kažu, ima mjesta za radionice LEGO Mindstorms EV3 robotike, a koju donosi Lego klub Kockice i održat će je student 2. godine diplomskog studija politehnike i informatike, ing. Zvonimir Lapov-Padovan. Prvi dio radionice se sastoji od kratkog predavanja i uvoda u tehnologiju EV3 robotike. Polaznici će se upoznati sa osnovnim setom LEGO Mindstorms EV3, tehničkim karakteristikama EV3 inteligente kocke, motorima i senzorima te ukratko s programskim sučeljem LEGO Mindstorm EV3 Home edition. U drugom dijelu polaznici će biti podijeljeni u tri tima i slagat će EV3D4 robota nastalog po uzoru na svima poznatog R2D2. Složenog robota će povezati s računalom preko USB kabela i učitati program za upravljanje robotom i upravljati robotom pomoću pametnog telefona. Zainteresirani se još uvijek mogu prijaviti slanjem poruke u inbox Facebooka Zaigrane Koze ili na mail [email protected], s podacima: ime i prezime, godina rođenja, kontakt broj mobitela, e-mail i koji od tri termina vam najviše odgovara. Svi prijavljeni bit će kontaktirani oko dogovora detalja.

Lego, pak, nudi nagradnu igru gdje će posjetitelji odlučiti hoće li nagrada biti izvučena iz svjetlije ili tamnije strane Star Warsa. Naime, podatke će ubaciti u kutiju po izboru, a iz one gdje bude više ubačenih izvlačit će se pobjednik, odnosno osvajač Lego seta Star Warsa. (G. ROJNIĆ)

Program

10-21 - Igraonica društvenih igara, igraonica retro video igara, prezentacija X-Wing i Star Wars: Armada minijatura, Lego izložba i kostimirani program.

17 - sessioni Star Wars role playing gameova

18:00 Nagradni Star Wars pub quiz

11, 15 i 18 - Radionica Lego Star Wars robotike


Podijeli: Facebook Twiter