Pula: U svibnju najbolja rješenja za uređenje rotora

Na natječaj stiglo 45 rješenja za uređenje rotora u Šijani (N. LAZAREVIĆ)
Na natječaj stiglo 45 rješenja za uređenje rotora u Šijani (N. LAZAREVIĆ)

Na poziv Grada Pule građanima da daju svoja mišljenja za uređenje novog kružnog toka na ulazu u grad u Šijani stiglo je 45 rješenja, što znači da je posljednjih dana natječaja ili pak poštom nakon njegovog okončanja, pristiglo zadnjih desetak prijedloga.

Kako ističu iz gradske uprave, s konkretnim prijedlozima i predlagačima ne žele još uvijek izlaziti u javnost. Štoviše, u tajnosti se drže svi predmeti, a javnosti će biti prezentirani tek nakon što ih proanalizira Povjerenstvo koje se treba oformiti do petka.

Poznato nam je, tek, da je svoj prijedlog iznijela udruga Zelena Istra, da je nekoliko pulskih i istarskih arhitekata potvrdilo da će izraditi svoje prijedloge, ali i da je skupina studenata krajobrazne arhitekture u Ljubljani, predvođena stipendistom Grada, izradila svoje rješenje. No, za sada se ni s tim idejama ne može u javnost.

- Za rad Povjerenstva, koje će se oformiti do petka, pripremljen je prikaz svih pristiglih zahtjeva. Povjerenstvo u čijem će sastavu biti predstavnici Grada i vanjski stručnjaci u roku od 30 dana, dakle do 4. svibnja, odabrat će najbolji koncept, njegove dijelove ili više njih, na temelju kojih će se formirati konačni koncept uređenja kružnog toka, a sve sukladno objavljenom pozivu.

Rješenje će, kažu u Gradu, tematski jamčiti dojmljivost i prepoznatljivost lokacije, s naglaskom na zaštitu i unapređenje ekološke i vizualne kvalitete prostora. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter