Pula: U sukobu ozlijeđeni još jedan mladić i djevojka

Sukob se dogodio protekle subote, oko 5.15 sati (D. MEMEDOVIĆ)
Sukob se dogodio protekle subote, oko 5.15 sati (D. MEMEDOVIĆ)

"Budući da dosad poduzetim mjerama i radnjama policija nije razjasnila sve okolnosti teškog ozljeđivanja dvojice muškaraca na pulskoj rivi, pozivamo svjedoke i druge osobe koje posjeduju korisne informacije da se jave u Policijsku postaju Pula", objavila je jučer PU istarska vezano za tučnjavu krajem prošlog tjedna, oko 5.15 sati u noći s petka na subotu, ispred kluba Pietas Julia. Kako smo već izvijestili, u sukobu je teško ozlijeđen 28-godišnjak s područja Medulina i 35-godišnjak iz Vodnjana. U međuvremenu se ispostavilo da je ozlijeđenih više, odnosno da su ozljede lakše naravi zadobili 19-godišnjakinja, sestra 28-godišnjaka koji je i dalje u kritičnom stanju, te jedan od njegovih prijatelja, također 28-godišnjak.

"Ispred kluba je bilo mirno"

Policija je službeno objavila da je u subotu oko 5.15 sati ispred ugostiteljskog objekta na rivi, a potvrđeno je da se radi o Pietas Juliji, došlo do sukoba više osoba, pri čemu su ozlijeđeni 28-godišnjak i 35-godišnjak. Tek je kasnije policija dobila i informacije da su u sukobu lakše ozlijeđeni 28-godišnji mladić i 19-godišnja djevojka. Dvadesetosmogodišnjak je hospitaliziran s vrlo teškim ozljedama glave i u životnoj je opasnosti, 35-godišnjak je također podvrgnut operativnom zahvatu, 19-godišnjakinja je pak zadobila vidljivu posjekotinu, ali je zbog zadobivenih udaraca zadržana u bolnici dva dana na promatranju, a drugi 28-godišnjak je također jedan dan proveo u bolnici.

U našu redakciju jučer se putem e-maila anonimno javio navodni očevidac događaja, koji je naglasio da zbog vlastite sigurnosti ne želi iznositi svoja saznanja imenom i prezimenom. "Ja i moji prijatelji smo u trenutku početka tučnjave bili kod samog ulaza u klub i mogu vam iz prve ruke opisati što se dogodilo", stoji na početku pisma. "Najprije je bilo mirno, koliko može biti mirno u 5 ujutro ispred kluba, i nitko nije pokušavao na silu ući u klub, a pogotovo ne 15-20 osoba", piše navodni očevidac, čije će navode, kao i sve dostupne informacije o događaju, policija temeljito istražiti.

"U jednom trenutku dok smo mirno jeli pizzu, iz unutrašnjosti kluba se čulo razbijanje stakla i to jako, kao da je pukla staklena stijena ili puno čaša, i tada redar izbacuje jednu osobu, ne znam da li 35-godišnjaka ili 28-godišnjaka, i strašno ga koljenima i šakama udara dok isti nije pružao nikakav otpor. Možda unutar kluba je, to nisam vidio", navodi dalje mladić koji tvrdi i da je očevidac sukoba. "Zatim se upliće druga osoba, prijatelj 35-godišnjaka ili 28-godišnjaka, i brani prijatelja. Tada je vani više redara i započinje udaranje, i to sve pred očima vlasnika ili suvlasnika lokala, slučajno znam tko je i prepoznao sam ga tamo. Tu se umiješala i jedna djevojka i to se vrlo brzo smirilo. Na odlasku doma odmah po završetku tučnjave ja i moji prijatelji vidjeli smo na podu kako leži pri svijesti jedna muška osoba krvave glave i curu iznad njega te još jednu mušku osobu kako leži na podu bez vidljivih ozljeda. U tom trenutku na mjesto događaja dolazi policija, a mi smo već bili u autu na odlasku doma." (Marina VUKŠIĆ i Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter