Pula: U subotu se ipak otvara Cargo klub

Klub je dobio sve papire i u subotu je otvorenje
Klub je dobio sve papire i u subotu je otvorenje

"Jeste li spremni za najluđu subotu u gradu?", poziv je to objavljen na Facebook stranici Cargo kluba na željezničkom kolodvoru kojim se najavljuje spektakularno otvorenje kluba, i to koncertom popularne Colonije. Radi se o otvorenju kluba o kojem smo već nekoliko puta pisali, i oko kojeg se, prije njegova otvorenja, podigla velika prašina. Koncem rujna, naime, zadnja je vijest govorila da do otvaranje uopće neće doći, no gotovo iznenada, klub se otvara u subote, 24. listopada, a za uzvanike i večer ranije.

Još krajem 2014. godine, kada se pojavila prva informacija o otvaranju ovog kluba, pobunili su se okolni stanari jer nisu željeli otvaranje takvog tipa ugostiteljskog objekta pod svojim prozorima. Čitava je priča tako malo-pomalo prešla kvartovsku razinu i prelila se na gotovo sva tijela gradske uprave, pa i do gradonačelnika Borisa Miletića od kojeg su stanari peticijom zatražili bilo kakvu pomoć - od zabrane otvaranja kluba, do promjene GUP-a kojom bi se to otvaranje onemogućilo.

No, kako su i nedavno pojasnili iz Grada kada smo poslali upit hoće li se klub otvoriti, a nakon određenih informacija da klub uopće neće proraditi, izvijestili su nas da nisu nadležni za izdavanje dozvola za rad, već je to u ingerenciji Službe za gospodarstvo Ureda državne uprave Istarske županije.

- Grad Pula uređuje radno vrijeme ugostiteljskih objekata sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, odnosno Odluci o radnom vremenu u ugostiteljskoj djelatnosti ovisno o tome u koju se skupinu svrsta pojedini ugostiteljski objekt u odnosu na uvjete koje zadovoljava, izvijestili su tada iz Odsjeka za informiranje Grada Pule i dodali da imaju ograničen utjecaj u ovoj priči budući da je riječ o privatnoj investiciji. Inzistirat će, istaknuli su na kraju, na poštivanju svih onih odredbi koje Grad propisuje, od razine buke i radnog vremena, do poštivanja javnog reda i mira.

S obzirom na to da se klub otvara ovog vikenda, i to velikim koncertom jedne od najpopularnijih grupa u Hrvatskoj - Colonije, pa je očito da je investitor dobio sve potrebne dozvole od nadležnog Ureda državne uprave, upitali smo predstavnike stanara kako to komentiraju.

- Ako se klub otvara, jasno je da su ispoštovane sve potrebne dozvole, pa očito više nema zapreka za njegovim otvaranjem. Nadamo se da će investitor onda ispoštovati i sve ono što je obećao stanarima, a to je da će se pridržavati dozvoljenih razina buke, reda i zakona, rekao nam je jučer predsjednik MO-a Arena Klaudio Paljar.

Dodao je također i da nema nikakvih drugih informacija o otvaranju osim onih o kojima se razgovaralo na posljednjim sastancima, a nije imao niti neslužbenu informaciju koja se pojavila u javnosti da će ovo otvaranje građani navodno pokušati osujetiti svojevrsnim prosvjedom i blokadom prometnice.

Klub se nalazi u prostorijama HŽ carga koje je u koncesiju dobio Enes Ibrahimović. Službenu izjavu o otvaranju, međutim, od Ibrahimovića nismo dobili, već je ponovio, kao i zadnji put, da komentara - nema. (Nera SOFTIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter