Pula: U subotu na rivi "2. autoslalom Puljanka 2013"

Predstavljanje 2. autoslaloma Puljanka 2013. (K. TADIJIĆ)
Predstavljanje 2. autoslaloma Puljanka 2013. (K. TADIJIĆ)

U subotu na pulskoj Rivi, na zatvorenom dijelu ceste od carinskog gata do Creske ulice, auto klub "Pula-Rovinj" organizira natjecanje u autoslalomu pod nazivom "2. autoslalom Puljanka 2013." koje se boduje za državno te prvenstvo auto i karting lige Zapad.

Utrka koja će se održati na 1.060 metara ravnoj dionici ceste ograničene čunjevima okupit će 48 prijavljenih automobilskih tehničara, među kojima i povratnicu u automobilske vode, Puljanku Ivu Damariju koja će nastupiti u svom legendarnom zelenom Autobianchiju.

- Prije dvije godine održali smo prvi pulski autoslalom na istoj stazi, tada na regionalnoj osnovi, i bio je izuzetno uspješan. Napori organizatora, usprkos financijskim poteškoćama, urodili su plodom i konačno Pula ima utrku koja se boduje za državno prvenstvo, kazao je na tiskovnoj konferenciji direktor utrke Miroslav Krpan.

Staza je znatno otvorenija, odnosno brža nego ranije. Podijeljena je u šest sektora, od kojih je najzahtjevniji drugi jer broji deset čunjeva na razmaku od petnaest metara.

Podsjećamo, prvi autoslalom na pulskoj Rivi održao se 2011. godine, kada je u konkurenciji 32 vozača slavio Dario Ružić, onda član ASK Kastavac, kada je u neizvjesnoj trećoj vožnji postigao impresivno vrijeme i u generalnom poretku prestigao dotad vodećeg Marina Milokanovića (AK Skok racing), dok je najbrži istarski junior

Nino Andrejević, tada član auto kluba Buzet autosport, bio treći. Upravo je Andrejević, mladi Lupoglavljanin koji nastupa u atraktivnom "fići", jedan od favorita natjecanja. (K. TADIJIĆ)

Zbog utrke zatvoren dio Rive
U subotu će u periodu od 7.30 do 18 sati biti zatvoren dio pulske Rive, od Carinskog mola do Creske ulice u dužini od 1.500 metara.

Satnica:
Jutarnji treninzi započinju u 9.15 do 10.30, a svečano otvaranje natjecanja predviđeno je u 11.50 sati. U periodu od 12.10 do 17.00 sati održati će se tri vožnje, a proglašenje najuspješnijih sudionika natjecanja predviđeno je oko 18.00 sati u klubu Pietas Julia.


Podijeli: Facebook Twiter