Pula: U subotu maškarano ludilo na Portarati

Prošlogodišnja maska pulske karnevalske grupe (arhiva/D. MEMEDOVIĆ)
Prošlogodišnja maska pulske karnevalske grupe (arhiva/D. MEMEDOVIĆ)

Članovi karnevalske grupe Veli Vrh-Valmade zadnjih dana marljivo privode kraju pripreme za nastup na riječkom karnevalu. Prije odlaska u Rijeku predstavit će se na pulskoj Portarati, i to ove subote od 10 do 12 sati, novim maskom nazvanom "Aura". Nakon nastupa na Portarati maškarana povorka kreće na Veli Vrh, gdje će se tradicionalno okrijepiti uz fažol, a potom slijedi obilazak tog pulskog naselja.

- Na riječki karneval idemo sedmi put, a kao grupa nastupamo već 11. godinu za redom. Svake godine smo sve brojniji, pa tako i ove godine imamo niz novih članova, rekao nam je tajnik karnevalske grupe Damir Pletikos Koroman. Pozvao je građane da im se priključe u maškaranom ludilu i napomenuo da u Rijeku kreću 10. veljače. Grupa na riječkom karnevalu ima broj 24 pa će u povorci biti već oko 13 sati.

Pletikos Koroman nadalje veli da će pusta izvesti pred lice pravde 12. veljače te će mu se suditi za nedjela koja je počinio lani. Presudu će dočekati kod restorana Gardelin na Velom Vrhu u 20 sati. Nakon paljenja pusta, maškare će napraviti tradicionalnu fritaju za sve ki rivaju do pjata, kaže nam Pletikos Koroman. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter