Pula: U subotu certificiranje seljačke tržnice

S presice u zgradi tržnice (B. PETROVIĆ)
S presice u zgradi tržnice (B. PETROVIĆ)

Ove subote na pulskoj će tržnici biti živo. Kako su danas najavili organizatori prvo će se, u sklopu "Pulske proljetne padele" koju organizira agencija Avenue, od 10 do 11 sati pripremati pedoči na buzaru, uz vesele glazbene note grupe Boom.

Nakon toga, u organizaciji tvrtke Tržnica i uz suradnju Udruge hrvatskih tržnica (UHT), kod fontane će biti održan prigodni program uručivanja certifikata proizvođačima prema projektu "Certificiranje seljačke tržnice".

Certifikat pod nazivom "Proizvod hrvatskog seljaka" uručuje se obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) te tvrtkama i obrtima ako su zadovoljili kriterije komisije koja obavlja nadzore na terenu.

Certifikate će ove godine dobiti ukupno 14 proizvođača. Porijeklo i kvalitetu proizvoda garantira komisija koja obilazi gospodarstva, a sastavljena je od predstavnika Tržnice i Poljoprivredno savjetodavne službe Istarske županije.

Kako je naveo direktor tržnice Renato Perc, projekt certificiranja OPG-a započeo je 2006. godine, a na pulskoj se tržnici provodi treći puta. Ove će godine certifikate dobiti OPG-ovi Božić, Peruško, Mirković, Jurcan, Erman, Petrović, Juras, Šikić, Dobrović, OPG Violeta Smailagić, Juričić, Mališević, OPG Mirković Capar te Stancija Kumparička.

Osim certifikata, vlasnicima će se uručiti i pregače bordo boje s logom "Proizvod hrvatskog seljaka" te poseban stolnjak za stolove koji će isticati certificirane proizvođače.

Istog će se dana na tržnici održavati već tradicionalna akcija Mirisi i okusi Istre te Eko-sajam, a bit će tu i izlagači DM-a (osam štandova raznih OPG-ova). (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter