Pula: U subotu 11. lipnja veliki susret generacije 1986.

(S. Z. T.)
(S. Z. T.)

Jučer je u Rojcu održana druga u nizu konferencija za novinare vezano za organizaciju velikog susreta generacija pod nazivom "Kako je dobro vidjeti te opet" i obilježavanje 30-godišnjice "male mature" učenika rođenih 1971./72. godine koji su osmoškolske klupe napustili 1986. godine. Prvo izdanje velikog generacijskog okupljanja održano je lani uz veliki odaziv bivših učenika i nezapamćenu zabavu do dugo u noć. Ovogodišnja repriza dogodit će se u subotu, 11. lipnja.

Novost je što ove godine tri desetljeća od napuštanja osnovne škole obilježava generacija rođenih 1971. i 1972. godine, ali organizatori pozivaju i sve prijatelje rođene od 1968. do '74., dakle one koji su nekada zajedno išli u školu, družili se poslije nastave na Korzu i zajedno izlazili.

- Ove godine neće biti okupljanja ispred škola, osim za učenike nekadašnje osnovne škole II. puljski partizanski odred i "Moša Pijade", već će se učenici koji su išli u 43. istarsku diviziju, "Bratstvo i jedinstvo" i "Vladimir Gortan" okupiti u 19 sati na parkiralištu Rojca, dok će učenici škola s druge strane grada, kao što su "Ivo Lola Ribar", "Neven Kirac" i ostali, okupiti u isto vrijeme na Karolini. Parkiranje će biti besplatno, a potom će svi, dakle s ove dvije strane, jedni preko Monte Zara, a drugi preko Kandlerove, krenuti prema Osnovnoj školi "Moša Pijade" (danas OŠ Centar), gdje će biti zajedničko okupljanje. Potom ćemo svi zajedno ići na Korzo gdje se nastavljaju družiti od 20 sati, rekao je član organizacijskog odbora Dean Buić, inače učenik II. puljskog partizanskog odreda. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE


Podijeli: Facebook Twiter