Pula: U Ribarskoj kolibi ruske delicije

Restoran Ribarska koliba pripremit će ruske delicije (D. MEMEDOVIĆ)
Restoran Ribarska koliba pripremit će ruske delicije (D. MEMEDOVIĆ)

Čini se da je uvertira u ovogodišnji Sa(n)jam knjige u Istri zamišljena na najbolji način, onaj gastronomski. Naime, jedna od glavnih tema koja će se ove godine obrađivati na Sajmu je "Izlet u Rusiju", pa se, kao svojevrsni domaćin u tome pronašao Viktorov group, u čijem će se aranžmanu održavati Dani ruske kuhinje.

U poznatom pulskom restoranu Ribarska koliba tako će se dok traje Sa(n)jam knjige spravljati tradicionalna ruska jela u modernom štihu.

Bračni par Viktorov odlučio je posjetiteljima Sajma, te Puljanima i Istranima ovom prilikom ponuditi mogućnost užitka u pravoj rapsodiji okusa moderne Rusije. Stoga će kuhari ovog renomiranog restorana pripremati tradicionalna ruska jela uz originalne savjete jednog od najcjenjenijih moskovskih chefova Mikhaila Dunaeva.

- Tijekom cijelog tjedna, svakodnevno će u ponudi biti meni koji će sadržavati salatu "Olivie" (slična francuskoj), juhu "Boršč" sa čipsom od cikle ili riblju juhu. Zatim, sastavnicu menija činit će file od jelena s kremom od gljiva i rižoto od pšenice, a nezaobilazan desert bit će tradicionalna torta od meda. Naravno, sve to neće moći proći bez degustiranja prave ruske vodke, najavila je event menadžerica Viktorov groupa Irina Basara.

Atmosferu u restoranu će u večernjim satima, 6. i 7. prosinca, glazbeno romantičnim štihom upotpuniti jedna od najpoznatijih vokalistica Rusije Inna Razumihina. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter