Pula u prometnom kaosu do nedjelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulom se i danas vozi puževim korakom. Da podsjetimo razlog tomu su neke zatvorene ulice uz Rivu i blizu Arene, zbog održavanja utrke Rally Istra 2010, a i radovi u obližnjim ulicama.

O svemu tome nadležni gradski procelnik Damir Prhat kaže da je realizacija manifestacije zakašnjela jer su razgovore s organizatorom poceli prije mjesec dana, a suglasnosti izdali u utorak 12. listopada, dakle svega dva dana prije pocetka, dok su, primjerice, sajamske manifestacije na Karolini dogovarali prije godinu dana.

Ipak, unatoc kratkim rokovima i mogucim (ocekivanim) problemima, prevagnulo je mišljenje da su manifestacija i brojni inozemni gosti važni za Pulu i njenu promociju te je Grad izdao suglasnost. Istovremeno su, kaže Prhat, vec u utorak 12. listopada s policijom dogovorili da se aktiviraju svi resursi da se ublaže gužve u tom dijelu grada, pa cak i da prometni redari reguliraju promet?! Ocito, bez uspjeha.

- Vidljivo je da je prometnica od Velog Vrha prema rivi ipak znacajna poveznica i da njeno zatvaranje opterecuje druge raskrsnice. Mislim da cemo ovakve manifestacije ubuduce ipak drugacije tretirati, rekao je procelnik Prhat.



Zatvorena Ulica 119. brigade zbog održavanja utrke Rally Istra 2010., raskopane ceste zbog plinofikacije te zatvoreno parkiralište Karolina rezultirali su u cetvrtak neopisivim gužvama zbog kojih su ogorceni gradani našu redakciju nazivali vec od ranoga jutra, a posebice nakon 15 sati.

Iako su se obratili na krivu adresu, svi su postavljali jedno te isto pitanje - je li uza sve raskopane ulice bilo potrebno dopustiti i zatvaranje dijela najprometnijih gradskih prometnica, a sve radi održavanja "obicne" autoutrke.

Valja pritom spomenuti da je pauk pojacano "radio" u Kolodvorskoj ulici, a da je prostor kod Veslackog kluba postao baza rallyja. 



- Od Verude do Štinjana trebalo mi je tocno 50 minuta, a što ce biti sutra, kada je još uvijek radni dan, kada djeca trebaju u školu, upitala je sugradanka, porucivši gradonacelniku da sam sjedne u autobus pa se vozi sat vremena do posla.

U cetvrtak navecer, nakon 19 sati, u gradu, a posebno na izlasku iz njega, još su trajale nesmanjene prometne gužve s dugim kolonama vozila.

Podsjetimo, dio Rive, Istarske i Ulice 119. brigade bit ce privremeno zatvoreni sve do nedjelje, o cemu Grad, koji je izdao dozvolu za zatvaranje prometnica, svoje sugradane nije službeno obavijestio.


Podijeli: Facebook Twiter