Pula: U POS-ove stanove do kraja studenog

Useljenje vjerojatno već krajem studenog (Arhiva/D. STIFANIĆ)
Useljenje vjerojatno već krajem studenog (Arhiva/D. STIFANIĆ)

Građani koji su kupili stanove po programu društveno poticane stanogradnje -POS, u Šijani u svoje nove životne prostore uselit će najvjerojatnije do kraja studenog. Zgrade će dotad trebati proći tehnički pregled i dobiti uporabnu dozvolu, što bi se trebalo dogoditi danas za kada je predviđen ponovljeni tehnički pregled.

Pretpostavlja se da problema oko izdavanja dozvole neće biti jer su tehnički nedostaci, utvrđeni prilikom prvog tehničkog pregleda krajem listopada, u međuvremenu vjerojatno otklonjeni. Radilo se o samo jednom nedostatku iz domene protupožarne zaštite, nedostajala su naime, jedna vrata na stepeništu između podzemne garaže i ulaza u zgradu.

- Vjerujem da će vlasnici već do kraja ovog mjeseca početi s useljenjem u svoje nove stanove, rekao je nadležni pročelnik Damir Prhat, dodavši također da je u POS zgradama u Šijani ostalo je još osam neprodanih stanova koji će se od ponedjeljka moći kupiti.

Natječaj za kupnju će biti objavljen u ponedjeljak i bit će otvoren 30 dana. Kako je navedeno u obrazloženju akta gradonačelnika, Grad Pula je krajem 2009. godine proveo natječaj za Listu reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa POS-a.

Temeljem te liste, pri završetku je gradnja dvije zgrade na lokaciji u Divkovićevoj ulici, a s obzirom da je ostalo nekoliko neprodanih stanova, a utvrđena je lista iscrpljena jer su s nje otpali mnogi, uslijed krize, kreditno nesposobni, potrebno je provesti novi natječaj za dodatnu listu.

Prvo će se utvrditi prijedlog liste prvenstva, na koju će podnositelji zahtjeva imati mogućnost prigovora, a kasnije će se objaviti konačna lista. Sve dodatne informacije bit će dostupne na web stranicama Grada Pule ili u Upravnom odjelu za imovinu i komunalni sustav, Forum 2. (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter