Pula: U ponedjeljak počinje plinofikacija Giardina

Giardini (D. ŠTIFANIĆ)
Giardini (D. ŠTIFANIĆ)

Od ponedjeljka na dijelu Istarske ulice u Puli, od Fine do semafora, te na dijelu Giardina od ljekarne do Fine počet će radovi na plinovodnoj mreži. Predviđa se da će trajati do Uskrsa, a izvodit će ih Plinara i društvo Monte Serpo, dok će asfaltiranje prometnica, odnosno zamjenu oba asfaltna sloja u punoj širini, obaviti tvrtka Cesta.

Za to će se vrijeme promet na dijelu Istarske ulice odvijati uz privremenu regulaciju, dok će na Giardinima biti postavljeni privremeni semafori za naizmjenično propuštanje vozila javnog gradskog prijevoza. U reguliranju prometa pomoći će i prometna jedinica mladeži pa se vozači pozivaju na poštivanje privremene signalizacije.

Zbog radova će se, ne bi li se promet ipak mogao odvijati centrom grada, ukinuti parkirna mjesta na Giardinima i u Istarskoj ulici, što će vrijediti sve do završetka radova.

Nakon Uskrsa slijedi nastavak plinofikacije Istarske ulice od semafora prema Areni. Uključujući ovu plinofikaciju, novom plinskom mrežom obuhvaćeno je više od 90 posto područja Pule, a ostatak se planira dovršiti do ljeta 2015. godine. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter