Pula u paukovoj mreži

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kad vam radni dan zapocne i završava psovkama, kada vam ljudi žele sve najgore, spominju majku, oca pa i djecu, kažu nešto što vi ne biste ni pomislili, a kamoli rekli drugoj osobi, tada doista možemo reci da imamo nezahvalan i težak posao. Pokazivanje srednjeg prsta vec nam je postao uobicajeni pozdrav, a pljuju nas i psuju cak i slucajni prolaznici", ispricali su nam djelatnici Pulaparkinga.

Od naših sugovornika Davora Klarica, Alena Vuckovica, ?ina Peruška i Drage Bonasa cujemo da shvacaju da danas situacija nije bajna i da "izbijanje" iz ionako praznih džepova 300, 500 pa cak i 700 kuna nikoga ne veseli, ali ponavljaju da oni samo rade svoj posao. Ipak, ukazuju da je situacija na gradskim ulicama znatno bolja nego prošlih godina.

Od 1. ožujka uvedena je i popodnevna smjena pauka, a pulski pauk odnedavno može odnijeti i terenska vozila. Usto, na zahtjev prometne policije jedne je subote provedena i nocna akcija.



S približavanjem turisticke sezone ocekuje se više nepropisnog parkiranja. Sve ozbiljnije se razmišlja o parkirnim kucama, koje bi trebale spasiti pulski promet.

- Sve su cešci i upiti za mjesecne parkirne karte pa ce, kao i u svim razvijenijim zemljama, parking u centru grada postati luksuz, ustvrdio je direktor Pulaparkinga Branislav Bojanic.

Najavio je nekoliko novosti u iducem razdoblju, izmedu ostalog i uvodenje dodatnih kamera na parkiralištima. Zasad su njima pokrivene cetiri lokacije, a u dogovoru s policijom obuhvatit ce se još dvije, od kojih ce jedna biti ulica iznad Karoline.

Po rijecima Bojanica, zbog situacije na pulskim ulicama razmišlja se i o nabavi drugog pauka, ali zasad za to nema sredstava. Uskoro ce pred gradske celnike izaci i s prijedlogom poskupljenja usluge pauka, jer se sadašnja cijena od 200 kuna za dizanje i 80 kuna za pokušaj nije mijenjala vec desetak godina.


Podijeli: Facebook Twiter