Pula: U nedjelju zatvorene ulice zbog utrke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za potrebe međunarodne triatlon utrke izdržljivosti IRONMAN 70.3 Pula, koja će se održati u nedjelju, 18. rujna, vrijedit će posebna prometna regulacija. Riječ je o utrci izdržljivosti koja se sastoji od tri discipline. Plivački dio bit će na Ambreli od 10 do 12 sati, biciklistički dio od 10.30 do 16 sati, a trkački dio od 12.30 do 19 sati. Tijekom prelaska trase zatvarat će se pojedine dionice.

Iz Grada Pule pozivaju građane da se tijekom prolaska natjecatelja na trasi utrke ponašaju sukladno propisima javnog reda pridržavajući se uputa ljudi iz osiguranja i MUP-a.

"I ove godine iz IRONMAN-a potvrđuju odličan odaziv sportaša iz cijeloga svijeta, njih više od dvije tisuće prijavilo se na ovaj veliki sportski izazov. Ono što će biti drugačije u odnosu na prošlu godinu je trasa kojom se vozi biciklistički dio utrke. Naime, nakon plivačkog dijela na Verudeli dalje se nastavlja biciklom kojim se prolazi kroz Galižanu, Vodnjan, Svetvinčenat, Petehe, Marčanu, Loboriku, Valturu, Šišan i Šikiće ponovno do Verudele odakle se prema centru grada, ove godine preko šetnice Lungomare, nastavlja trkački dio staze koji nakon dva i pol kruga oko centra završava u samoj Areni.

Na pojedinim dijelovima predviđena su privremena otvaranja prometnica kako bi se omogućilo građanima da se u to vrijeme mogu kretati vozilima neovisno o utrci. Za promet će najduže biti zatvorene prometnice uz more i to Verudela-semafor na Zlatnim stijenama od 10 do 16.30 sati, Ulica Veruda od 10 do 17.30 sati, Ulica Lungomare od 10 do 17.30 sati, Ulica Stoja, Fižela, Revelanteova, Sv. Polikarpa i Bečka od 10.30 do 12 i od 12.45 do 17.30 sati), te Flaciusova, Riva, Ulica Sv. Petra, Istarska ulica od raskrižja s Ulicom Dubrovačke bratovštine do Arene i Ulica Starih statuta od 10 do 19 sati).

Pulapromet će u petak, subotu i nedjelju (16., 17. i 18. rujan) imati besplatne vožnje na Verudelu za natjecatelje, njihovu pratnju i domaće stanovništvo, točnije linije 2a i 3a i to na stajalištima Giardini 1, Giardini 2, Ghetaldus, Zlatne stijene obostrano, Ribarska koliba obostrano i okretište Verudela. Preporučuje se da se na dan utrke koristi javni gradski prijevoz za dolazak na Verudelu.

Prikaz privremene regulacije prometa koja će biti u primjeni na dan utrke moći će se pogledati na stranicama www.ironmanpula.com, www.pula.hr i www.pulainfo.hr. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter