Pula: U eksploziji plina ozlijeden radnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnik (31) tvrtke Henis lakše je ozlijeden u utorak oko 15 sata u eksploziji plina prilikom radova u Gortanovoj ulici u Puli. Radnik je u šahtu spajao instalacije na prirodni plin te su prilikom varenja, uslijed visoketemperature, popucale plinske cijevi te se plin zapalio.

Ulica je odmah nakon eksplozije zatvorena, a plin je iskljucen iz sigurnosnih razloga.

- Kad je puknulo, plamen se u jednom trenutku dignuo do dva metra iznad zemlje, a radniku koji je bio u šahtu ozlijedene su ruke, drugo nisam vidio, rekao nam je jedan od stanara koji je eksploziju vidio sa svoje terase.

Kako saznajemo od direktora Plinare Deana Kocijancica, Plinara je prije nekog vremena postavila cijevi za prirodni plin s odvojcima za prikljucke i nakon provjere instalacija cijevi je uplinila. Potom su obavijestili stanare da ce zatvoriti dovod gradskog plina, što su i ucinili. Sami stanari su nakon toga angažirali ovlaštene tvrtke da ih prespoje na prirodni plin. Tako je bilo i u ovom slucaju, a radilo se o tvrtki Henis ciji je radnik i opecen.

- Pretpostavljam da je prilikom rezanja stare cijevi bio preblizu novoj i uplinjenoj plasticnoj cijevi i da ju je rastopio što je i dovelo do otvorenog plamena. Mi smo odmah izašli na teren, zatvorili dotok plina cijeloj ulici i ispitali ostale instalacije i tako ce ostati dok se ne sanira naša plasticna cijev. Za sada ne mogu govoriti o visini štete, ali pretpostavljam da nije velika i da tijekom dana, a najkasnije u srijedu ujutro to možemo riješiti, rekao je Kocijancic. (M. S.,S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter