Pula: U dobrotvornoj aukciji prikupljeno 20.200 kn

Autori i njihova djela (D. ŠTIFANIĆ)
Autori i njihova djela (D. ŠTIFANIĆ)

Na aukciji slika u organizaciji Udruge cerebralne paralize Istarske županije, održanoj sinoć u pulskoj galeriji Cvajner, prikupljeno je 20.200 kuna. U ponudi je bilo 15 slika, radova djece s cerebralnom paralizom, koje su nastale u sklopu likovne radionice koju je vodila Martina Vojnić.

Mladi autori, čije su radove predstavljali Alfredo Kocijančić, Mario Benčić i Gorka Ostojić Cvajner, bili su Valent Hrvatin, Vid Bonča, Zoja i Mare Bulešić, Kristijan Horvat i Mario Nikolić.

Leonarda Budija, također članica druge, otvorila je aukciju pjesmama "Oh, So Quiet" pjevačice Björk i "We Are the Champions" grupe Queen. Lorena Lazarić Stefanović, predsjednica Udruge za cerebralnu paralizu Istarske županije, pozdravila je brojne okupljene i zahvalila im što su se odazvali pozivu te rekla da na taj način uče djecu da je svaki njihov trud vrijedan.

Ostojić Cvajner je napomenula da će sredstva sakupljena na aukciji poslužiti za organizaciju novih radionica koje će djeci iz udruge omogućiti da rade ono što mogu, umiju i znaju, a to je baviti se vizualnom umjetnošću. Umjetnička djela koja su bila na aukciji postizala su dobru cijenu, a favorit je bio rad Marija Nikolića "Razigranost pokreta".

Na otvorenju izložbe pulski gradonačelnik Boris Miletić je napomenuo da će prikupljenom novcu i Grad Pula dodati još sredstava, no nije htio otkriti o kojem se iznosu radi. Valja napomenuti da su radove kupovali predstavnici Županije, gradova, općina, javnih ustanova i udruga, ali i razni obrtnici i "obični" građani. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter