Pula: U četiri godine 6 milijuna kuna za dječja igrališta

Jedno od novouređenih gradskih igrališta
Jedno od novouređenih gradskih igrališta

Gradonačelnik Pule Boris Miletić obišao je novouređena dječja igrališta u Japodskoj ulici na Kaštanjeru te na Busoleru pored Dječjeg vrtića "Vjeverice", na kojima su završeni posljednji radovi na uređenju. Dječje igralište u Japodskoj ulici na Kaštanjeru, uz nova igrala i ostalu urbanu opremu, dobilo je i novu antistres podlogu koja sprječava ozlijede kod djece prilikom pada. Postojeće igralište na Busoleru, s druge strane, dobilo je novo ruho – kompletno je nanovo prefarbano te je izvršena sanacija i popravak igrala.

Dio je to nove infrastrukture za najmlađe sugrađane u koju trenutno ulaže Grad Pula. Iz Grada Pule ističu da, kao Grad prijatelj djece, posebnu pažnju pridaju uređenju i sigurnosti svih pulskih dječjih igrališta te samo za održavanje ukupno 67 dječjih igrališta godišnje izdvaja više od 800 tisuća kuna. Osim toga, svake se godine, sukladno prijedlozima mjesnih odbora, planira nastavak obnove dječjih igrališta te njihova nadogradnja novim spravama i pratećim sadržajima, u skladu s potrebnim normama i certifikatima.

Pulska dječja igrališta nalaze se u svim mjesnim odborima te su, zavisno o veličini gradskog kvarta u kojem se nalaze, prilagođena specifičnostima tog kvarta pri čemu se vodi briga o potrebama onih najmlađih. Brigu oko održavanja pulskih dječjih igrališta preuzelo je trgovačko društvo Castrum Pula 97. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter