Pula u blagdanskom ruhu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kicenjem bora na pulskoj tržnici ukrasima koje su izradili mališani pulskih vrtica danas je zapocela proslava Adventa u Puli, a centralna svecanost održana je na Portarati, gdje je sa spletom božicnih pjesama nastupio pjevacki zbor Osnovne škole "Kaštanjer" te nadareni polaznici glazbenog studija "Carobna frula".

Simbolicnim ukljucivanjem lampica na novogodišnjoj jelki, tocno u 16.30 sati, zapocela je i ovogodišnja tradicionalna manifestacija "Prosinac u gradu", a cast da osvijetli grad pripala je, kome drugome do njegovu gradonacelniku Borisu Mileticu. No, lampice po pulskim ulicama upalile su se pet minuta prije negoli je on svecano upalio lampice na jelci pa je mnoštvo okupljenih roditelja s djecom zapravo ostalo uskraceno za pravi "vatromet svjetla" i to iz dva razloga - prvi je što je Portarata (osim jelke) oskudno ukrašena svjetlecim ukrasima te stoga što su oni ukljuceni u sumrak, a ne po noci.

Dodajmo i da je pocetak Adventa obilježen i prigodnim predavanjem o blagdanskim tradicijama i obicajima u Citaonici kluba umirovljenika.


Podijeli: Facebook Twiter