Pula: U 185 dana 80 manifestacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic, ujedno predsjednik pulske Turisticke zajednice, i direktorica TZ-a Sanja Cinkopan-Korotaj u petak su predstavili program ljetnih kulturnih manifestacija u Puli koji su ove sezone osigurali Grad, TZ i ustanove u kulturi.

- Osim filmskog festivala i koncerata u Areni, ovo ljeto se u Puli nudi velik broj razlicitih kulturnih manifestacija po ulicama, trgovima i usponima. Za grad je to vrlo uspješan program jer smo se u konkurenciji Zagreba, Ljubljane, Udina ili Milana uspjeli izboriti za velika imena pa vjerujemo da ce Puljani i naši gosti uživati u pulskom ljetu, rekao je gradonacelnik.

Manifestacije gotovo u cijelosti sufinanciraju Grad i TZ, što kroz Odjel za kulturu, što TZ-ovim milijunskim financiranjem programa udruga. TZ je za ovu prigodu izdao prigodni bilten u 50 tisuca primjeraka s programom na pet jezika (hrvatski, engleski, talijanski, njemacki, slovenski) u kojem se prezentira ponuda pulskog kulturnog ljeta.

U organizaciji TZ-a vec je ponuda prezentirana u Ljubljani gdje je ponudeno sedam tradicionalnih pulskih festivala: Jazzbina Summer Jazz, Seasplash Reggae, Media Mediterranea, Art & Music, Viva la Pola, Monteparadiso te okupljanje bikera Twin horn beach party.

Uz sedam festivala i program u Areni, u gradu ce se moci razgledati umjetnicke izložbe, slušati koncerti razlicitih vrsta glazbe te uživati u programima "Praznici u gradu" i Carobnjakovog šešira, 17. PUF-a - Medunarodnog festivala alternativnih kazališta te predstavljanju istarske tradicijske baštine i folklora, odnosno raznih plesova.

- Uz prigodan bilten svaki mjesec ce se dogadaji najavljivati plakatima na cetiri jezika, a velik je pomak napravljen i što smo vec prije par mjeseci znali program manifestacija u Areni te smo ga na vrijeme promovirali i ponudili gostima pa ce i efekt biti bolji.

Pulsko kulturno ljeto, od lipnja do rujna, ponudit ce 185 dana dogadanja kroz 80 manifestacija, prakticki ce se svaki dan nešto dogadati u gradu i vjerujemo da ce se ljudi dobro provesti, a Pula živjeti punim plucima, zakljucila je Cinkopan-Korotaj.


Podijeli: Facebook Twiter