Pula: Tvrtke u industrijskoj zoni na meti kradljivaca

Skladište iz kojeg je u tri navrata ukradeno 15 tona željeza
Skladište iz kojeg je u tri navrata ukradeno 15 tona željeza

Vjerovali ili ne, ali iz skladišta tvrtke POLA-impex d.o.o., koja se nalazi u industrijskoj zoni u Šijani, u proteklih mjesec dana nestalo je čak 15 tona željeza!

Riječ je o pločama sirovog željeza veličine metar s metar koje su teške više od 200 kilograma, a koje se rabe u proizvodnji. Tko je ukrao ploče iz zatvorenog dvorišta, dobro skrivene iza paleta i velikog dijela stroja, a sve uzimajući u obzir da tako teške ploče doista nije lagano ukrasti, zapitao se Mauro Prenc, sin vlasnika tvrtke, koji nas je o nemilom događaju i izvijestio.

- Posebno mi je nevjerojatno što je policija na teren izašla tek nakon treće dojave obzirom da se radi o teškoj krađi jer počinjenu štetu procjenjujemo na 40-tak tisuća kuna. Tek na naše inzistiranje izašli su na teren i napravili zapisnik nakon što smo treći put pokradeni, veli nam ogorčeno, dodajući kako se zapravo niti ne nada bogzna kakvim rezultatima, ali mu je zasmetala inertnost policije.

Prva krađa, veli Prenc, dogodila se još početkom prosinca, a druga krajem prosinca prošle godine, da bi nekidan ustanovili treću krađu. Sve je prijavljeno, dakle, PU istarskoj, ali njihovi djelatnici nikada nisu izašli na očevid, osim prije nekoliko dana, vele vlasnici.

Dodajmo da se ova tvrtka nalazi iza Metisa, u krugu Uljanikova proizvodnog pogona, u sklopu kojeg se nalazi još jedna tvrtka iz čijeg se skladišta navodno također krade željezo.

Prenc veli da je pokušao provjeriti kod svih tvrtki koje otkupljuju željezo je li im poznato da je netko htio prodati željezne ploče, no konkretan odgovor nije dobio. Sumnja u činjenicu da je krađu morao počiniti netko dobro pripremljen i upoznat sa situacijom budući da se tvrtka nalazi unutar ograđenog prostora, zatvorenog velikim vratima, a da bi se toliko željezo odnijelo potreban je i kamion i barem troje ljudi kako bi prenijeli teške ploče.

Iz policije pak odgovaraju da su evidentirali dva slučaja krađe u tom skladištu gdje su odmah po zaprimljenim dojavama policijski službenici izvršili očevid. U prvom je slučaju očevidom utvrđeno da je nepoznati počinitelj u periodu od 29. prosinca do 2. siječnja iz dvorišta skladišta otuđio 1,5 tona izrezanog i obrađenog čelika oštetivši pravnu osobu za više od 15 tisuća kuna. U drugom slučaju je utvrđeno da je nepoznati počinitelj tijekom noći s 22. na 23. siječnja iz istog skladišta otuđeno oko 2 tone metalnih ploča različitih veličina i metalnih prirubnica pričinivši materijalnu štetu veću od 5 tisuća kuna.

- U svezi prijavljenih događaja policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju što bržeg pronalaska počinitelja, šturo su izvijestili iz policije. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter