Pula: Tukao, prijetio, krao i provaljivao

Javni gradski toalet bio je na meti mladih lopova nekoliko puta (N. LAZAREVIĆ/Arhiva)
Javni gradski toalet bio je na meti mladih lopova nekoliko puta (N. LAZAREVIĆ/Arhiva)

Nakon što je 19-godišnji Puljanin prijavljen za osam kaznenih djela od kojih je neka (oštećenje automobila na Verudi) počinio zajedno s maloljetnikom, policija je utvrdila da je neka od tih nedjela s njima počinio i 23-godišnji Puljanin, koji je osumnjičen za ukupno 18 kaznenih djela. Osumnjičen je za kazneno djelo tjelesnih ozljeda, kazneno djelo prijetnje, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari te 13 teških krađa od kojih dvije u pokušaju te jednu krađu. Mladić je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u srijedu ujutro predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 23-godišnjak 12. prosinca oko 23 sata na Trgu Portarata u Puli nakon svađe fizički napao maloljetnu hrvatsku državljanku i nanio joj lakše ozljede. Budući da je tijekom istraživanja u policiji prijetio da će usmrtiti više osoba protiv njega nadležnom odvjetništvu policija  podnosi kaznenu prijavu zbog prijetnje.

Također, utvrđeno je da je od 27. ožujka do 16. prosinca, u Puli počinio više teških krađa i krađa zajedno s 19-godišnjakom te dvojicom maloljetnika protiv kojih je policija ranije već podnijela prijave.

Sumnja se da je u Mletačkoj ulici u dva navrata provalio u trgovinu iz koje je ukrao novac, ključeve i karticu od gradskog toaleta čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za, zasad, neutvrđeni novčani iznos. Također ga se sumnjiči da je u Ginzkeyevoj ulici i Ulici Sisplac pokušao provaliti u ugostiteljske objekte iz kojih nije ništa ukrao. Sumnja se da je u Ulici Veruda provalio u kiosk i ukrao razne slatkiše oštetivši pravnu osobu iz Zagreba za nekoliko stotina kuna.

U dva navrata 23-godišnjak je u Ulici Sisplac provalio u kiosk iz kojeg je odnio cigarete, alkoholna pića i razne slatkiše oštetivši tako 27-godišnjaka iz Pule za više tisuća kuna. U Kandlerovoj ulici 23-godišnjak je, sumnja policija, provalio u trgovinu i ukrao cigarete i razne prehrambene proizvode čime je oštetio pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna.

Na Narodnom trgu provalio je u štand za prodaju sira i odnio sireve. Provalom i krađom oštetio je pravnu osobu s područja Marčane za zasad neutvrđeni novčani iznos. Također, na Narodnom trgu 23-godišnjak je u dva navrata provalio u ugostiteljski objekt iz kojeg je otuđio novac, ključeve i karticu od gradskog toaleta čime je oštetio 62-godišnjaka iz Pule za više stotina kuna. Potom je dvaput na Giardinima provalio u javni gradski toalet i ukrao više stotina kuna, iznos za koji su oštećeni pravna osoba i 60-godišnji Puljanin. (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter