Pula: Tri zakupca pomilovana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nedavna odluka gradonacelnika o oduzimanju deset gradskih prostora ciji zakupci nisu uplatili ukupno 1,8 milijuna kuna zakupnine djelomicno je urodila plodom.

Tri zakupca odlucila su pokriti svoja dugovanja i zadržati prostore iz kojih su nakon gradonacelnikove odluke trebali iseliti krajem godine te su odlukom gradonacelnika, iznesenom na posljednjoj konferenciji za novinare o donesenim aktima od 1. do 6. listopada - pomilovani.

Heruc izrada odjece
, za koju je zakupljen prostor u Flanatickoj 10 površine 80 cetvornih metara, tako je podmirila dugovanja od 292 tisuce kuna. Belinda Domika za prostor na Giardinima 4 od svega šest kvadrata uplatila je 22,5 tisuca kuna, a Zuhra Šuput pokrila je dugovanje za prostor u Zagrebackoj 4 od 34 kvadrata od 60,8 tisuca kuna.

Naplacenim dugovanjima Grad je prihodovao 375 tisuca kuna, a izvan snage je stavljena odluka o otkazu zakupa prostora za ovo troje zakupaca. No, i dalje vrijedi ona o otkazu ugovora o zakupu za sedam zakupaca koji još uvijek ukupno duguju 1,5 milijuna kuna.

Zakup je tako otkazan Miri Voštenu koji je koristio prostor od stotinjak cetvornih metara u Zagrebackoj 11 te Gradu duguje preko pola milijuna kuna. Još više, cak 655 tisuca kuna duga, ima Kora šport za korištenje 74 kvadrata u Laginjinoj 3, dok je zakup, i to dva prostora, otkazan i Dragomiru Jovanovicu za prostor od 22 cetvorna metra u Ulici Sergijevaca 29 za koji je dužan 49,6 tisuca kuna, dok je za prostor od 31 kvadrata u Istarskoj 16 dužan 41,9 tisuca kuna.

Tek nešto manje, 47,7 tisuca kuna, Gradu duguje Lidija Mustic Brekalo za prostor od 42 cetvorna metra u Ulici Benediktinske opatije, dok je najmanji dug, zbog kojeg je otkazan zakup, onaj Tome Bubnja, koji je za prostor u Veronskoj 6 od 20 kvadrata dužan 32 tisuce kuna.

Zakup prostora otkazan je i politickoj stranci, Istarskom socijaldemokratskom forumu (ISDF) u Divkovicevoj ulici, gdje su koristili 200 kvadrata. Gradu su ostali dužni 47.880 kuna iako je cijena kvadrata bila simbolicnih 15 kuna, uobicajeno povlaštena za politicke stranke.


Podijeli: Facebook Twiter