Pula: Tri vozila Taxi Cammea iskljucena iz prometa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri vozila Taxi Cammea u posljednjih su pet dana iskljucena iz prometa. Dva kod pulske zracne luke i jedan u centru grada. Razlog iskljucenja, kako je u svom rješenju napisao inspektor cestovnog prometa Želimir Bürgermeister, je obavljanje taksi prijevoza bez potrebne licence za dva vozila iskljucena kod aerodroma te obavljanje linijskog prijevoza za trece vozilo.

- Ne možemo razumjeti konstantan pritisak inspekcije buduci da imamo svu potrebnu dokumentaciju za obavljanje naše djelatnosti, što se vrlo lako može provjeriti. Nedopustivo je da se vozilo iskljuci iz prometa, i to samo na temelju inspektorove sumnje, rekao nam je tehnicki direktor Taxi Cammea Pula Goran Kolar i dodao da su optužbe za linijski prijevoz apsurdne.

- Vrlo dobro se zna što je linijski prijevoz. Mi to ni u kojem slucaju ne radimo, niti to tehnicki možemo izvesti. Za svaku vožnju i osobu uredno izdajemo racun, rekao je Kolar. Što se tice iskljucivanja iz prometa dvaju vozila kod pulskog aerodroma, veli da su iskljuceni jer nisu imali licencu za obavljanje prijevoza na podrucju Ližnjana.

- Taj je isti inspektor je prilikom nedavnog iskljucivanja naša dva minibusa iz prometa od nadležnog ministarstva zatražio nadzor nad našim postojecim, izdanim licencama, i to zbog, kako je naveo u dopisu, teškog kršenja zakona. Taj je postupak u tijeku i zbog toga sve stoji, a Cammeo ne može dobiti licence iako posjeduje svu dokumentaciju, rekao je Kolar.

- Zbog cijele situacije, nažalost, bit cemo prisiljeni vratiti odredeni broj ljudi na burzu rada, rekao je Kolar i dodao da umjesto da država potice zapošljavanje, tjera ljude natrag na Zavod za zapošljavanje, a poduzetnike u propast. Taxi Cammeo je s pulskog Zavoda zaposlio 54 osobe, a medu njima je bio i Kolar. (N. SOFTIC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter