Pula: Tri pijana vozaca, tri nesrece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protekle noci u Puli i okolici dogodile su se tri prometne nesrece koje su prouzrocili pijani i pripiti vozaci, a na srecu završile su materijalnom štetom i lakšim ozljedama jedne osobe.

Pola sata nakon ponoci 37-godišnji Puljanin s 2,56 promila renaultom je, što zbog alkohola a što šzbog nepridržavanja potrebnog razmaka u Arsenalskoj ulici naletio na "audi A3" talijanskih oznaka. Puljanin je upravljao "renaultom" kolnikom Arsenalske ulice, ali dolaskom na semaforizirano raskrižje s Flaciusovom, Dobrilinom i Leharovom ulicom nije uspio stati pa se "renault" prednjim dijelom zabio u stražnji dio "audija" kojim se zbog crvenog svjetla na semaforu na raskrižju zaustavio 56-godišnji talijanski državljanin R. P.

U nesreci nitko nije ozlijeden ali je 37-godišnji Puljanin nakon alkotesta koji je pokazao da je pod znatnim utjecajem alkohola odveden u policijsku postaju gdje je zadržan do otriježnjenja, a protiv njega slijede i optužni prijedlozi zbog pocinjenih prekršaja.

Nešto kasnije, oko 2.10 sati u jednosmjernoj se Laginjinoj ulici u Puli 22-godišnja Puljanka M. V. vozila prebrzo mopedom "gillera" u zabranjenom smjeru a kada je jednom trenu naglo zakocila ona i suputnik R. B. (23) iz Varaždina pali su s mopedom na cestu. Varaždinac je pritom lakše ozlijeden a policija je utvrdila da je djevojka bila pod utjecajem 0,61 promila alkohola pa je zaradila optužni prijedlog.

Uz to, mlada ce Puljanka biti prijavljena i zbog vožnje u zabranjenom smjeru i zbog neprilagodene brzine vožnje. Njezin stradali putnik takoder je zaradio optužni prijedlog jer tijekom vožnje na mopedu nije koristio zaštitnu kacigu.

Dvadesetak minuta nakon ove nesrece u Laginjinoj na Medulinskoj se cesti dogodila još jedna prometna nesreca koju je skrivio vozac pod utjecajem alkohola. No u ovom slucaj vozac koji je skrivio nesrecu, 41-godišnji N. B. s podrucja Fažane, je pobjegao, a policija ga je pronašla tek oko 5 sati kada mu je izmjerena koncentracija od 1,70 promila alkohola.

N. B. se Medulinskom cestom vozio teretnim vozilom "opel corsa combo" kojim je nasuprot kucnog broja 17, na ravnom dijelu ceste tijekom vožnje djelomicno prešao na lijevu stranu kolnika. Pritom je vozilo 41-godišnjaka prednjim bocnim lijevim dijelom udarilo u prednji bocni dio vozila "opel kadett" bosansko-hercegovackih oznaka kojim je iz suprotnog smjera naišao 31-godišnji Puljanin P. U.

U nesreci nitko nije ozlijeden, ali je N. B., umjesto da se nakon sudara zaustavi, pobjegao. Kada ga je policija pronašla i alkotestom utvrdila da je pod utjecajem alkohola odvela ga je u pulsku policijsku postaju i smjestila ga u posebnu prostoriju na triježnjenje. I njemu kao i ostalim pijanim i pripitim vozacima slijede adekvatne prijave i optužni prijedlog zbog pocinjenih prekršaja.


Podijeli: Facebook Twiter